FMV

FMV T&E söker Systemingenjör Eldhandvapen

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Har du lång erfarenhet av hantering av vapen och ammunition? Är du kvalitetsmedveten och har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig! 

Om T&E
Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Mark
genomför olika typer av avancerad provningsverksamhet för markstridsförbandens behov och T&E Mark Provningsenheten i Karlsborg ansvarar för att säkerställa att de krav som ställs på de vapen, ammunition och skydd som ska levereras till Försvarsmakten uppfylls. Här planeras och genomförs provverksamhet främst inom skydd och verksamhetsområdet för markstridsförbandens operativa förmågor.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som systemingenjör
Som systemingenjör arbetar du med att planera, genomföra och rapportera VoV inom kompetensområdet. Du ingår i nationella och internationella arbetsgrupper och kommer att vara sammanhållande inom T&E för frågor som berör området. Andra uppgifter är att vara projektledare för andra verksamheter och stödja projekt i andra kompetensområden. Tjänsten är placerad i Karlsborg. Arbete på annan ort förekommer.

Våra förväntningar på dig
Du har en akademisk högskoleutbildning med någon kurs i systems engineering eller motsvarande utbildning samt projektledarutbildning eller motsvarande utbildning.

Du behöver ha stor erfarenhet av arméns behov och utmaningar gällande operativ förmåga samt lång erfarenhet av hantering av vapen och ammunition och militära system. Andra krav som ställs är mycket god kunskap om vapen och ammunition och kunskap i verifiering och validering. Du har också erfarenhet av arbetsledning och utvärdering av operativa förmågor. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett måste.

Som person är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är självgående, trygg, stabil och har självinsikt och har lätt för att anpassa dig vid förändringar. Vidare har du lätt för att samarbeta och är tillmötesgående i ditt bemötande.

Du har körkort B.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Ronny Nordmark, OFR/S Per-Ola Stenberg, OFR/O Arne Molander och och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Paul Nyberg på telefon 0505-455921.

Sista ansökningsdag är 2023-02-12.

Varmt välkommen med din ansökan!


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 12 februari . Arbetsort : Karlsborg . Publicerat : 23 januari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb FMV T&E söker Systemingenjör Eldhandvapen