FMV

Examensarbete: Utveckla provsystem för marin försvarsmateriel (Karlskrona)

Lär känna en unik verksamhet där vi arbetar med högteknologisk materiel. Ofta i långsiktiga projekt som alla syftar till att försvara Sverige.

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
FMV Test och Evaluering (FMV T&E) ansvarar för Verifiering och Validering (VoV) på FMV och har kvalitetssäkrande funktion. Vår huvuduppgift är att säkerställa att de krav som ställs på den materiel som FMV levererar till Försvarsmakten uppfylls och att materielen håller avsedd kvalitet och funktion. Våra medarbetare har en hög grad av integritet såväl externt som internt. Enheten T&E Marin ansvarar för den interna VoV-verksamheten inom det marina området. Våra professionella medarbetare genomför och utvecklar VoV-arbetet tillsammans med övriga FMV, Försvarsmakten och industrin. Vi fokuserar på marina produkter, främst på militära fartygsplattformar såsom övervattensfartyg och ubåtar. Vårt mål är att stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens och att leda den VoV-verksamhet som genomförs inom FMV på den marina arenan.

Försvarsmakten står inför en stor omställning med många nya anskaffningsprojekt hos FMV. Det ställer krav på att vi har de resurser som behövs i form av provsystem för att möta nya behov.


Arbetsuppgifter
Genom examensarbetet hos oss får du möjlighet att använda dina tekniska kunskaper och din analysförmåga för att bidra till att T&E Marin kan lösa framtida prov av komplexa system. Bland dina arbetsuppgifter ingår att ta fram en projektplan för examensarbetet. Du kommer också att utföra en nulägesanalys av befintliga VoV-resurser. Vidare kommer du att föreslå vilka utvecklingsmöjligheter befintliga VoV-resurser har. I rollen ingår även att analysera behov av VoV-resurser för kommande fartyg och båtar samt att konceptutveckla VoV-resurser för att möta kommande behov. I slutet av examensarbetet kommer du att få presentera ditt resultat och din rapport för T&E Marin.


Vi söker dig som
Du läser en ingenjörsutbildning inom relevant område, exempelvis maskinteknik, farkostteknik, marinteknik, elektroteknik, eller teknisk fysik. Examensarbetet kan anpassas till både 15hp och 30hp. Dialog kring omfattning och innehåll förs mellan dig och FMV. Det är meriterande om du har erfarenheter av verksamhet inom provning eller produktutveckling. Det är också meriterande med erfarenheter från Försvarsmakten genom Värnplikt, GMU eller liknande. Inrikes resor kan förekomma, varför körkort B är en fördel. Vi söker en till två studenter som ska genomföra examensarbetet under 2022, därför välkomnar vi både gemensamma och enskilda ansökningar.


Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som examensarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt examensarbete med det privata.

Examensarbetet sker i Karlskrona eller Stockholm, där viss del av ditt arbete kan utföras hemifrån.


Din intresseanmälan
Vi behöver ett komplett CV samt ett personligt brev där du beskriver din utbildning och berättar varför du är intresserad av det här examensarbetet. Vi vill också veta vilka behov och förväntningar du har på oss. 

Som examensarbetare måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet eller genom din högskola. Kom ihåg att ange i din ansökan huruvida du är berättigad försäkring. Vi arbetar med rikets säkerhet och därför krävs svenskt medborgarskap för att göra examensarbete hos oss. För den eller de som blir utvalda krävs även en säkerhetskontroll.

Sista ansökningsdag: 2021-11-28
Vid frågor kontakta rekryterande chef, Anders Westerberg, på telefon 08 782 40 00 (FMV Växel)

Välkommen med din intresseanmälan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : Igår . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 19 oktober

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Examensarbete: Utveckla provsystem för marin försvarsmateriel (Karlskrona)