FMV

Examensarbete: Ta fram tekniska krav för Marinens förtöjningsgods

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Verksamhetsområde Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, undervattensstridssystem, ytstridssystem och amfibie-, bas- och stödsystem. Tyngdpunkten i vår verksamhet utgår från Stockholm men vi verkar även på andra orter.

Arbetsuppgifter

Genom examensarbetet hos oss får du möjlighet att använda dina tekniska kunskaper och analysförmåga och samtidigt bidra till att öka säkerheten på förtöjningsgods ombord marinens båtar och fartyg. Bland dina arbetsuppgifter ingår att ta fram en projektplan för examensarbetet. Vidare kommer du få arbeta med att ta fram relevanta tekniska krav på förtöjningsgods som ska kunna användas på alla båtar och fartyg inom marinen. Ytterligare i rollen kommer du få möjlighet till att utföra egna experiment samt göra studiebesök ombord. I slutet av examensarbetet presenterar du ditt resultat och din rapport för Marin amfibie-, bas- och stödsystem.

Vi söker dig som

Du läser en Civilingenjörsutbildning inom relevant område, exempelvis hållfasthetslära eller materiallära. Examensarbetet är anpassat till 30 hp under vårterminen 2023, Inrikes resor kan förekomma.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som examensarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt examensarbete med det privata.

Examensarbetet sker i Stockholm, där största delen av arbetet utförs hemifrån/från universitet/högskola.

Din intresseanmälan

Vi behöver ett komplett CV samt ett personligt brev där du beskriver din utbildning och berättar varför du är intresserad av det här examensarbetet. Vi vill också veta vilka behov och förväntningar du har på oss.

Som examensarbetare måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet eller genom din högskola. Kom ihåg att ange i din ansökan huruvida du är berättigad försäkring. Vi arbetar med rikets säkerhet och därför krävs svenskt medborgarskap för att göra examensarbete hos oss. För den eller de som blir utvalda krävs även en säkerhetskontroll.

Vid frågor ber vi dig kontakta Johanna Josefsson på telefon 08-782 40 00.
Sista ansökningsdag är 2022-09-30. 

Välkommen med din ansökan.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 augusti

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Examensarbete: Ta fram tekniska krav för Marinens förtöjningsgods