FMV

Erfaren Miljö- och hållbarhetssamordnare

Det hållbara försvaret är vårt mål, och nu behöver vi bli fler för att lyckas! Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare på ett hållbart sätt? Är du analytiskt lagd och har förmåga att samarbeta brett? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som miljö- och hållbarhetssamordnare kommer du att tillhöra FMV:s miljögrupp och enheten Metoder och analys. I din roll skapar du förutsättningar för att säkerställa en hållbar materielförsörjning på såväl strategisk som operativ nivå. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor i FMV:s miljögrupp för att utveckla, implementera och kommunicera FMV:s systematiska hållbarhetsarbete samt arbetar aktivt med metodutveckling och implementering av nya arbetssätt.

I miljögruppen sätter vi laget framför jaget vilket bidrar till en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö, där allas olika kompetenser och personliga egenskaper tillvaratas. Vi tror att du uppskattar att arbeta i en organisation där arbetsuppgifterna förändras och där du får utmana dig själv genom att kliva in i nya uppdrag och frågeställningar.

Du fungerar som operativt stöd/hållbarhetsexpert i materielprojekt som FMV bedriver. Rollen innefattar att du medverkar i leverantörs- och marknadsdialoger, ställer hållbarhetskrav på materielen ur ett livscykelperspektiv samt följer upp dessa krav och leverantörernas arbete.

Som miljö- och hållbarhetssamordnare kommer du att arbeta nära FMV:s miljöchef och stöttar då i arbetet med myndighetens miljöledningssystem och övergripande strategiska hållbarhetsarbete. Vidare ansvarar du även för att bevaka hållbarhetstrender, inklusive lagstiftning - och analyserar hur förändringar kan påverka försvarsmateriel och dess leverantörskedjor. Detta arbete inbegriper att initiera de åtgärder som krävs för att myndigheten ska kunna framtidssäkra materielen och följa aktuella lagar. Utöver detta kommer du även delta i arbetet med FMV:s interna miljörevisioner.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor såväl inrikes som utrikes ingår i arbetet.

Vi söker dig som
Du har akademisk examen inom exempelvis naturvetenskap, teknik eller juridik, eller enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom miljö- och hållbarhetsområdet på ett brett plan, du har varit involverad i hållbar upphandling/inköp och vidare är det viktigt att du har erfarenhet av att leda och genomföra utredningar inom hållbarhetsområdet.

Du behöver ha god kunskap om aktuell miljö- och/eller hållbarhetslagstiftning och ha de färdigheter som krävs för att kunna omsätta information från utredningar, rapporter och analyser till konkreta åtgärder. Samtidigt är du van vid att leda och hålla samman utredningar, rapportskrivande och analyser.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av hållbara leveranskedjor och det är en fördel om du har arbetat med klimatreducerande åtgärder. Har du kunskaper om Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller motsvarande på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) är det ett plus. Vi tror att erfarenhet av genomförande av miljö-och/eller sociala revisioner kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som miljö- och hållbarhetssamordnare. Erfarenhet från teknisk industri liksom offentlig förvaltning är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och som person är du tydlig, strukturerad och trygg i din kompetens och i dina värderingar. I rollen förväntas du vara mål- och resultatorienterad med ett sinne för problemlösning och du har inga problem med att ta dig an komplexa frågor där arbetet kan innefatta komplicerade språkliga underlag. Du uppskattar att arbeta i en organisation där arbetsuppgifterna förändras och där du får utmana dig själv genom att kliva in i nya uppdrag och frågeställningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du har även goda kunskaper i MS Office.

Om oss
Det hållbara försvaret är vårt mål. Vi fasar ut giftiga ämnen, verkar för cirkulära materialflöden och stödjer teknikutveckling som minimerar miljöbelastning. Vi ställer krav på de militära systemen vi upphandlar, både i produktionsfasen, vid drift och underhåll samt vid avveckling. Du kan läsa mer om vårt arbete inom miljö och hållbarhet på FMV.se: https://www.fmv.se/om-fmv/miljoarbete/

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och fysisk träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson, OFR/S Yvonne Wandlandh, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Agnes Wallin på telefon 08-782 4000.
Vi frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell (annica.magnell@fmv.se)

Sista ansökningsdag är 2023-03-27

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 februari

Kategorier : Juridik Miljö & Naturbruk Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Erfaren Miljö- och hållbarhetssamordnare