FMV

Enhetschef Spanings- och specialflygsystem

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.
 
Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en tid där du som chef över enheten Spanings- och specialflygsystem kommer att vara en nyckelperson i att skapa en mer dynamisk organisation.
 
Om oss

Verksamhetsområdet Flyg- och Rymdmateriel har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom flyg- och rymdområdet. Verksamhetsområdet deltar i forsknings- och teknikutvecklingsprojekt och ansvarar även för befintliga statliga exportavtal inom flygområdet. Verksamhetsområdet består av ca 350 anställda.

Enheten Spanings- och specialflygsystem ingår i avdelningen Transport- och specialflygsystem med ansvar för att tillgodose Försvarsmaktens behov av materiel och materielrelaterade tjänster inom flygmaterielsystem 100 och 102 för samtliga beredskapsnivåer.

Enhetschefen är underställd avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp.
 
Arbetsuppgifter                          

Rollen som chef för enheten Spanings- och specialflygsystem är en varierad roll med många kontaktytor. Din huvuduppgift är att leda enheten, som består av ca 13 medarbetare bl.a. projektledare, produktledare och systemingenjörer. Arbetet bedrivs i projektform där medarbetare med teknisk-, kommersiell-, ekonomisk- och annan specialistkompetens arbetar integrerat för att leverera god kvalitet, i tid och på ett kostnadseffektivt sätt. För att göra det möjligt ställs tydliga krav på att våra projekt genomförs och leds på ett kompetent sätt med affärsmässighet och nytta i fokus. De arbetar i nära samarbete med Försvarsmakten, industrier (nationella och internationella) samt övriga enheter och sektioner på FMV. Som chef leder du enheten avseende personal och kompetensförsörjningsfrågor och har även ett produktionsansvar för flygmaterielsystem 100 och 102.
I rollen rapporterar du till avdelningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhets-, arbetsgivar- och ekonomiskt ansvar samt i det är du dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. I ansvaret ligger att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskaps principer; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat.
 
Vi söker dig som

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet som chef över en kvalificerad verksamhet gärna inom det tekniska området där du har lett en grupp av ingenjörer med fullt personal-, budget och verksamhetsansvar. Har du dessutom erfarenhet från flygområdet samt området systems engineering är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete inom försvarssektorn liksom erfarenhet av att arbeta inom offentlig, helst statlig, verksamhet med offentliga upphandlingar (LOU).

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Som ledare har du en helhetssyn, är mål- och resultatorienterad, självständig samt bra på att samarbeta och inge stabilitet och mod hos dina medarbetare. Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift, har en god datorvana och mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.
 
Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst placerad på Gärdet i Stockholm.
 
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. För frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Tomas Löfgren på 08-7642585

Sista ansökningsdag är 27 januari.
 
Välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 6 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 december

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Enhetschef Spanings- och specialflygsystem