FMV

Enhetschef Logistik- och förvaltningsledning

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss i en spännande tid med tillväxt där vi till vårt verksamhetsområde Logistik söker en enhetschef som vill vara med och skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Logistik ansvarar för att i nära samarbete med Försvarsmakten upphandla materiel och tjänster inom bland annat logistikledning, personlig utrustning och fältförplägnadssystem. Det vi levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden.

Avdelningen Logistik Verksamhetsstöd ansvarar för att utveckla och förvalta arbetssätt, metoder och krav inom bland annat produktlivscykelhantering (PLM), integrerat logistikstöd (ILS), systemsäkerhet, miljö och hållbarhet samt användbarhet. Verksamhetsstöd verkar även som en rådgivande expertresurs som stöttar vid studier, beredningar och upphandling. Vi finns till för att möjliggöra och underlätta att rätt försvarsmateriel kommer till rätt plats i rätt tid. Vårt mål är att det ska vara lätt att göra rätt!

Arbetsuppgifter

Logistik- och förvaltningsledning är en ny enhet som kommer att samordna design- och produktionsledning av beställningar inom Försvarsmaktens materielområde logistikledningssystem samt den verksamhetsnära förvaltningen av produktlivscykelhantering (PLM) inom FMV.

Enheten sammanhåller projektledning av beredningar, förvaltning av arbetssätt och metoder, genomför utbildningar, rådgivning, omvärldsbevakning, tillhandahåller ramavtal inom materielområdet. Arbetet innebär daglig kontakt med Försvarsmakten.

Inom produktlivscykelhantering (PLM) samordnar enheten, utifrån produktägarens inriktning den verksamhetsnära förvaltningen i nära samarbete med IT-förvaltningen och driver de verksamhetsnära förvaltningsgrupperna. Det centrala IT-verktyget som används är Teamcenter.

Enheten stöttar och samordnar även avdelningens projektledare bland annat genom att driva interna projektledarforum.

Som enhetschef kommer du ytterst ansvara för att tillsammans med dina medarbetare utföra enhetens uppgifter. Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. Som chef arbetar du med utveckling av verksamheten och bidrar aktivt i ledningsgruppens arbete. Du stödjer och rapporterar till Avdelningschef Verksamhetsstöd inom Logistik.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Tjänsten är även öppen för yrkesofficer i annan myndighet, YAM (meriterande OF3/OR7) eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Det är meriterande för tjänsten med genomförd utbildning i utvecklande ledarskap eller annan likvärdig chefs- eller ledarskapsutbildning alternativt projektledarutbildning.

Därtill har du chefserfarenhet eller har arbetat i en arbetsledande roll, exempelvis projektledare, med erfarenhet av förändringsarbete. Därigenom har du med dig erfarenhet av att leda och följa upp verksamhet, liksom kunskap om budgetering och ekonomiuppföljning. Erfarenhet av logistikledning, teknisk tjänst och/eller förnödenhetsförsörjning inom Försvarsmakten är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du har kunskap om Försvarsmaktens verksamhet, strukturer och ledningsförhållanden, liksom kunskap om Försvarsmaktens och FMV:s kund-, beställarrelation och de regelverk som styr detta.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. För att lyckas i arbetet ser vi att du är bra på att samarbeta samtidigt som du är självständig, initiativtagande samt mål- och resultatorienterad. Du är tydlig och pedagogisk samt bra på att prioritera, planera, delegera och följa upp. Du agerar konstruktivt, med integritet och gott omdöme. Du är stabil, inspirerande och motiverande. Ditt ledarskap präglas av helhetssyn, en stark vilja till utveckling och öppenhet inför olikheter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern partner.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000

Vid frågor ber vi dig kontakta vår samarbetspartner Therese Thunström på Jefferson Wells, 
therese.thunstrom@jeffersonwells.se alt. 0730-62 33 72.

Sista ansökningsdag är 2024-05-17.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : För 16 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Transport & Logistik


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Enhetschef Logistik- och förvaltningsledning