FMV

Enheten Indirekt eld söker ingenjörer inom ILS-området

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Vill du arbeta i kvalificerade teknikprojekt och vara med om att ta fram materielsystem till Försvarsmakten? Har du erfarenhet av projektarbete? Är du självgående samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt?


Arbetsuppgifter
Hos oss får du arbeta med tekniska system i en kreativ och spännande miljö med högt i tak. Du får ett fritt arbete med stort eget ansvar och möjlighet att bygga nätverk med våra kunder och leverantörer.

Verksamheten bedrivs i projektform och huvuddelen av våra medarbetare arbetar parallellt med flera olika projekt. Medarbetarna är indelade i två sektioner, artilleri- och granatkastarsystem samt eldlednings- och sensorsystem. Vi söker nu ingenjörer till bägge sektionerna, som skall jobba inom området ILS (Integrerat logistikstöd) Ett av de specifika projekten som vi har behov inom, är artillerisystemet ARCHER.  

ARCHER är ett helt automatiskt och autonomt artillerisystem, det vill säga alla system för artilleriskjutning är integrerade. Pjässystemet har hög eldhastighet och stor räckvidd och designat för att kunna användas under extrema förutsättningar i en tuff miljö. Läs gärna mer om ARCHER på: 
https://www.fmv.se/projekt/archer/

Som systemingenjör ILS kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:
• Självständigt eller tillsammans med andra planera och genomföra underhållsanalyser med syfte att designa och utveckla drift- och underhållsystemet för systemet så att FMV i förlängningen skall kunna:
- Ta ett designansvar för underhållsystemet
- Säkerställa att systemet uppfyller Försvarsmaktens krav på underhållsmässighet
- Överlämna dokumentation som är utformad enligt den norm som gäller inom FMV, med stöd från Försvarsmaktens regelverk och handböcker

Arbetet sker i nära samarbete med användarna inom Försvarsmakten och med våra leverantörer.


Vi söker dig som
Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt. Du har hunnit jobba en tid som ingenjör och har minst två års erfarenhet av att jobba i stora projekt.

Vi ser också att du har minst två års praktisk erfarenhet av underhållsberedningar, reservdelsoptimering, teknisk information/dokumentation och metoder/processer, det vill säga metoder för hur kostnadseffektiva och tillgängliga underhållssystem skapas.

Erfarenhet av Försvarsmaktens underhållssystem, praktisk erfarenhet av arbete med LSAR, S1000D, underhållsavtal, obsolethantering och logistik-/teknisk tjänst inom Försvarsmakten är meriterande.

Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du trivs med att arbeta i grupp, är drivande och har lätt för att samarbeta och att organisera. Du visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du trivs med att arbeta mot uppsatta mål och är resultatorienterad. Du är motiverad och effektiv, trygg, stabil och har god självinsikt.

Du har god datorvana och är mycket duktig på att uttrycka dig i såväl tal som skrift.
För oss är rätt person viktigt varför vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För tjänsten krävs det att du har körkort klass B.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning. Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet och att leverera det som kunden efterfrågar.

Tjänsten är placerad i Stockholm vid FMV:s huvudkontor på Gärdet. Arbetsuppgifterna medför ibland tjänsteresor, såväl inrikes som utrikes.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Pierre Königsson], OFR/S [Leif Jansson], OFR/O [Gunnar Östermark] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Jonas Waltari, (enhetschef indirekt eld) eller Susanna Valldor (Systemingenjör), som nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2021-10-22. Urval och tillsättning kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 22 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 oktober

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Enheten Indirekt eld söker ingenjörer inom ILS-området