FMV

Engagerad och kompetent Enhetschef till T&E Marin VoV

Vi söker en engagerad och kompetent enhetschef för T&E Marin, som är en del av FMV - Försvarets Materielverk. T&E Marin ansvarar för verifiering och validering av marina fartyg och system för att stödja det svenska försvaret. Som enhetschef kommer du att spela en avgörande roll i att uppfylla FMV:s vision och målbild för 2025. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef för T&E Marin VoV har du en spännande och varierad roll med klart definierade mål och ansvarsområden:

En central del av ditt uppdrag är att leda och stödja din personal i deras viktiga arbete med verifiering och validering av marina system. Del av din tid kräver både teknisk expertis och ledarskap för att säkerställa att fartyg fungerar optimalt. Du är nyckeln till att se till att våra fartyg och ubåtar är användbara, säkra och i världsklass.

Dina ansvarsområden inkluderar även att skapa en positiv arbetsmiljö där dina medarbetare trivs och kan utföra sina arbetsuppgifter effektivt. Här är du mer än en chef – du är en ledare som ser till att din enhet är en plats där kreativitet och produktivitet blomstrar.

Din roll som enhetschef innebär att du har en dubbel uppgift: att säkerställa att våra svenska fartyg är i världsklass och samtidigt att ditt team trivs och presterar på sin högsta nivå. Det är en position som kräver teknisk expertis, starkt ledarskap och förmågan att balansera tekniska krav med medarbetarnas behov. Din insats är avgörande för att säkerställa vår framgång inom detta område.

Vi söker dig
För att vara framgångsrik i rollen som enhetschef, bör du uppfylla följande skall krav:
Relevant akademisk teknisk utbildning eller motsvarande.
Projektledarutbildning eller motsvarande kunskaper.
Chefsutbildning och eller militär bakgrund (meriterande).

Din erfarenhet är av avgörande betydelse i denna roll, och vi ser fram emot att få ta del av dina kunskaper. Du har chefserfarenhet eller har tidigare haft arbetsledande roller, såsom projektledare eller officer. Denna erfarenhet ger dig den ledningskompetens som krävs för att ta ansvar och vägleda ditt team mot framgång.

Du har haft ansvar för samordning, planering, genomförande och uppföljning av produktion och ekonomi. Detta visar på din förmåga att hantera komplexa projekt och säkerställa effektiv ekonomisk hantering. Din erfarenhet från produktion med tekniska system och processer ger dig en stark grund att bygga på när du arbetar med verifiering och validering av marina fartyg och system. Ytterligare meriterande erfarenheter inkluderar kunskap om offentlig upphandling, vilket är värdefullt för att navigera i komplexa offentliga inköpsprocesser. Dessutom, med erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning, har du möjligheten att påverka och driva förbättringar inom organisationen.

I denna roll är det avgörande att du besitter en god nivå av kompetens:

Du har en gedigen förståelse för arbetsledning och är en kapabel ledare som kan vägleda ditt team mot framgång. Ditt behärskande av svenska och engelska i både tal och skrift ger dig möjligheten att kommunicera med en bred publik och navigera i internationella sammanhang. Du är bekväm med Microsoft Office-paketet och utnyttjar dess verktyg till fullo för att driva effektivitet och produktivitet. Ytterligare meriterande kompetenser inkluderar kunskap om systemarbete, som t.ex. System Engineering, samt erfarenhet från verifiering och validering. Denna fördjupade förståelse kommer att stärka din förmåga att leverera säker och användbar materiel till Försvarsmakten. Dessutom, med din goda kunskap om verksamhetsstyrning och kvalitetsutveckling, kommer du att spela en avgörande roll i att driva kontinuerlig förbättring och uppnå våra mål. Din kunskap om dessa områden är en viktig tillgång för att säkerställa att vi levererar det bästa försvarets materiel och tjänster.

Din kompetens kommer att vara en hörnsten i att uppnå våra mål och vision för ett starkare försvar.
Egenskaper som är viktiga i rollen är:
Mål- och resultatorienterad
Samarbetsförmåga
Stabilitet
Helhetssyn

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Arbetsplats
Tjänsten är förlagd till Karlskrona, med ett antal möten i huvudsak i Stockholm och möjliga resor utomlands för att representera avdelningen och inhämta kunskap.

Om du är redo att vara med på vår resa och ta ledningen inom verifiering och validering av marina fartyg och system och bidra till att stärka Sveriges försvar, ansök nu och bli en del av FMV-teamet.

Om oss
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du kan söka tjänsten via FMV:s hemsida för Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander (SACO), Ove Hellgren (OFR/S), Arne Molander (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO), och de kan nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s växel). Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Anders Westerberg på telefon 08-782 4148.Vid frågor kring rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Rekryteringskonsult Carina Berg på telefon 0455-302773.

Sista ansökningsdag är 2023-11-30.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : För 12 timmar sedan . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 9 november

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Engagerad och kompetent Enhetschef till T&E Marin VoV