FMV

Elingenjör till spännande Ubåtsprojekt

Är du Elingenjör med intresse för ubåtar och har en stark drivkraft för teknisk innovation? Drömmer du om att vara en del av kvalificerade projekt som bidrar till att göra både Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi letar efter.

Arbetsuppgifter 

Din huvudsakliga roll som elingenjör för ubåtar är att, i nära samarbete med FMV, Försvarsmakten och industrin, säkerställa utvecklingen och upprätthållandet av högteknologisk ubåtsteknik.

Du kommer att vara ansvarig för att utveckla systemlösningar inom ubåtsteknik samt granska och följa upp leverantörers arbete. Dina arbetsuppgifter inkluderar att leda processen för framtagning av systemlösningar, granska tekniska underlag, delta i installation och slutlig verifiering av systemen. Dessutom kommer du att vara delaktig i förhandlingar och upphandlingar av leverantörer samt bidra till utformningen av designlösningar utifrån funktionella krav.

Du kommer att få möjlighet att arbeta i nära samarbete med några av de främsta experterna inom området, både internt på FMV och externt med företag och organisationer inom försvarsindustrin. Genom din insats kommer du att bidra till att säkerställa att våra ubåtar är rustade med den senaste och mest avancerade tekniken för att möta dagens och framtidens utmaningar.

Tjänsten innebär resor både inom och utanför Sverige och är placerad i Karlskrona.

Vi söker dig som

För att trivas och lyckas i rollen som elingenjör bör du ha en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom elsystem, energisystem eller annan relevant utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Erfarenhet och kunskap inom teknisk systemutformning inom el/elektro eller energiområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektarbete, systemarbete och kravhantering samt god förmåga att hantera teknisk dokumentation. Om du även har erfarenhet inom fartygssystem och/eller ubåtssystem är det ett stort plus.

Personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Vi söker dig som har en positiv attityd, skapar engagemang och delaktighet samt trivs med att samarbeta med andra människor. Du är en lyhörd kommunikatör som löser problem på ett konstruktivt sätt. Att vara självgående, ta egna initiativ och ha förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt är viktigt. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt behärskning av Microsoft Office är nödvändigt. Körkort klass B är önskvärt.

Om oss

Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, stöd- och bassystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor gällande tjänsten ber vi dig kontakta Per-Erik Nyström på telefon 08-782 4000 (FMV Växel) eller på 070-822 12 11

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på 
carina.falck@adecco

Sista ansökningsdag är 2024-06-24

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 juni . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 28 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Elingenjör till spännande Ubåtsprojekt