FMV

Ekonomer till Marin Amfibie, Stöd och Bas

Är du ekonom och har erfarenhet av att arbeta med bland annat planering, budgetering och uppföljning? Är du kvalitetsmedveten och har förmåga att samarbeta med andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som ekonom stödjer du chef och projektledare inom områdena planering, budgetering, prognoshantering, uppföljning och styrning i projekt. Du svarar för löpande stöd vid rapportering av projekten och medverkar i planering och uppföljning av uppdragen. Utöver detta tar du fram ekonomiska underlag till uppföljningar, gör analyser och prognoser samt föreslår åtgärder. Du kan komma att ha kontakt med leverantörer för uppföljning av leveranser och avtal. Vidare ansvarar du även för att processerna följs, du bidrar till kompetenshöjande åtgärder och medverkar aktivt till att utveckla arbetssättet.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du har god teoretisk grund i redovisning och ekonomi erhållet från gymnasie- eller eftergymnasiala studier eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Du har minst ett par års erfarenhet av en liknande roll där du arbetat med bland annat ekonomi- och affärssystem. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har kunskap om finansiella styrmodeller och ekonomisk styrning samt analys, prognoshantering och kalkylering, har du dessutom praktisk erfarenhet av att arbeta med detta är det meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och god förmåga att kommunicera i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av projektbudgetering-, planering och uppföljning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ge ekonomiska anvisningar och pedagogiskt vägleda medarbetare i ekonomiska frågor. Har du kunskap om ekonomisk utredning- och redovisning är det en fördel, men inte ett krav. Utöver detta ser vi gärna att du har erfarenhet av det statliga ekonomiadministrativa regelverket.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team och kräver god samarbetsförmåga. Som person är du noggrann och trivs med att arbeta mot uppsatta mål och kvalitetsstandarder. Du gillar att ta initiativ och har en problemlösande analysförmåga. Du arbetar gärna med komplexa frågeställningar och löser komplicerade problem. För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för anskaffning av materielsystem till Försvarsmaktens verksamhet inom det marina området. FMV Marinmateriel stödjer dessutom Försvarsmakten med att vidmakthålla fartyg, båtar och materiel i bruk. Det FMV levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden.

Målet för verksamheten är att säkerställa en effektiv och ekonomisk optimering av hur materielen anskaffas och sammansätts till komplexa system som uppfyller högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet.

Tjänsten är placerad på avdelningen Amfibie, Stöd och Bas och du blir en del av enheten Plattformsystem eller Sensor-, vapen och ledningssystem.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Gunnar Hansen Chef Plattformssystem på telefon 070-669 4743 eller Joakim Drakfors Chef Sensor-, vapen- och ledningssystem på telefon 072-359 6891.

Sista ansökningsdag är 2024-04-22. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 19 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ekonomer till Marin Amfibie, Stöd och Bas