FMV

Delprojektledare för Vidmakthåll Luftvärnssystem 103 (PATRIOT)

Vill du arbeta med att vidmakthålla svensk luftförsvarsförmåga! Luftvärnssystem 103 (PATRIOT) används idag av Försvarsmakten och FMV stöttar med vidmakthållande av detta system. Din uppgift blir att leda denna verksamhet så att Försvarsmakten kan upprätthålla sin beredskap och försvara Sverige.

Arbetsuppgifter
Du får en roll med många kontaktytor. Du leder delprojektets dagliga arbete med möten, arbetsledning av projektmedlemmar, samt samverkan med Försvarsmakten med flera. Projektet har personal i Sverige och USA. Du kommer att ha ansvar för delprojektet som helhet, arbetsleder personal och har ekonomisk uppföljning.  Du kommer även ha ett nära samarbete med Projektledare Vidmakthåll Lv, Försvarsmakten samt utpekade kontaktytor hos US-Government. Vidare har den ledande rollen i projektmöten samt vid internationella möten som genomförs kopplat till projektet. 

Möjligheten att arbeta som Delprojektledare för Vidmakthållet av Luftvärnssystem 103 (PATRIOT).

Du är som delprojektledare ansvarig för att leda all verksamhet på FMV sida som är kopplad till Luftvärnssystem 103. Anskaffningen är genomförd som ett FMS-case mot USA vilket gör att samarbetet med US-Government har varit en framstående del i projektet. Genom anskaffningen av Luftvärnssystem 103 ingår Sverige i PATRIOT-konsortiet där alla länder som nyttjar PATRIOT-systemet är anslutna. Detta innebär att projektet kommer att ha en stark internationell koppling med flertalet internationella möten per år. Främsta part är USA men även interaktionen mot övriga PATRIOT-länder är viktiga samt vårt samarbete med NSPA (Nato Support and Procurement Agency).

Tjänsten är placerad i Halmstad eller i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande akademisk examen eller har inhämtat motsvarande teknik- och kompetens på annat sätt. Du har minst 2 års erfarenhet av att arbeta i större projekt och är familjär med hur ett FMS-case med USA hanteras. Har du kunskap om Luftvärnssystem 103 är detta en fördel. Du bör ha erfarenhet av projektledning på FMV samt erfarenhet av internationella förhandlingar.

Vårt arbetssätt innebär att du skall trivas med att arbeta i team, är tydlig och att du har lätt för att samarbeta med andra. Andra egenskaper vi värderar är att du arbetar strukturerat och inte ger upp vid motgångar. Vi ser dig som en lojal person, som är självgående kopplat mot de arbetsuppgifter du löser. För oss är rätt person viktigt så vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Resor inrikes samt utrikes ingår i rollen och sker kontinuerligt.
Du behöver ha B-körkort.

Om oss
Som medarbetare på Luftvärnsenheten ingår du i verksamhetsområdet Armémateriel, vars huvudsyssla är att tillhandahålla materiel till Försvarsmaktens markstridsförmåga. Enheten Luftvärn ansvarar för att anskaffa, vidmakthålla, vidareutveckla samt avveckla Försvarsmaktens luftvärnssystem. Systemen består av eldenheter, sensorer, simulatorer och underhållsutrustning.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Pierre Königsson], OFR/O [Lars Mörrby] och OFR/S [Leif Jansson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Rickard Lister (Chef Verkanssektionen Luftvärn) eller Henrik Bergqvist (Delprojektledare Vidmakthåll Luftvärnssystem 103). Telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2024-04-26. 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 26 april . Arbetsort : Halmstad, Stockholm . Publicerat : 3 april

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Delprojektledare för Vidmakthåll Luftvärnssystem 103 (PATRIOT)