FMV

Controllers till verksamhetsområde Marin

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel till ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om Oss
Avdelningen Marin Systemledning ingår i Verksamhetsområde Marin som ansvarar för hela det svenska militära tekniska marinområdet, vilket innefattar samtliga ytstridsfartyg, minröjningsenheter amfibieenheter, ubåtar, ubåtsräddningssystem och marina system till marina basbataljoner. De tekniska systemen används av den svenska Försvarsmakten. Systemledningsavdelningen ansvarar för styrning, kravställning och uppföljning inom områdena kvalitet och design.

Ditt arbete som controller
Verksamhetsområdet Marinmateriel har till uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom hela marinområdet från ytstridsfartyg, amfibieenheter och ubåtar till marinbasmateriel. Verksamhetsområdet deltar i forsknings- och teknikutvecklingsprojekt och ansvarar för befintliga statliga exportavtal inom marinområdet. Arbetet bedrivs till stora delar i projektform där medarbetare med teknisk-, kommersiell-, ekonomisk- och annan specialistkompetens arbetar tillsammans för att leverera materiel och tjänster med god kvalitet, i tid och på ett kostnadseffektivt sätt. Vi arbetar i nära samarbete med svensk och utländsk industri, Försvarsmakten, FOI och inom FMV:s organisation. 

Vi söker nu controllers med placering i systemledningen på verksamhetsområde marinmateriel. Som controller bidrar du med ekonomiska kunskaper i projekt i form av analyser, prognos­arbete, kalkylering, projektbudgetering, projektplanering och uppföljning. Du kommer att arbeta nära projektledare och andra projektmedlemmar samt med övriga controllers inom Marin och deltar även i olika former av nätverk. 

Våra förväntningar på dig
Du har en akademisk utbildning med inriktning på ekonomi eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har tidigare arbetat med ekonomiska sammanställningar, analys, prognosarbete och kalkylering samt erfarenhet av arbete med budgetering-, planering och uppföljning. Det är meriterande att ha arbetat i större projekt samt erfarenhet av ekonomi- och affärssystemet UBW/Agresso. Du har även god erfarenhet att arbeta i Excel, Word och Powerpoint. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Grundläggande kunskap om ekonomisk redovisning samt grundläggande kunskap om det statliga ekonomiadministrativa regelverket är meriterande. Tidigare erfarenhet av att i tal och skrift kunna tydliggöra ekonomiska frågor samt projektarbete är meriterande.

Som person vill vi att du är kvalitetsmedveten och noggrann. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat samt arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och är konstruktivt lagd. Som controller ska du också ha en god problemlösande analysförmåga samt kunna arbeta självständigt och med integritet. 

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning. 

Arbetsort är Stockholm 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander, SACO, Madeleine Lithander, OFR/S Dick Gregersjö, OFR/O, och Peter Andersson, SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Per Öhrstedt, 070-882 59 24 alt per.ohrstedt@fmv.se

Sista ansökningsdag 2022-11-30

Välkommen med din ansökan


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 oktober

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Controllers till verksamhetsområde Marin