FMV

Chefsprovingenjör Elmiljö till Systemledning

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar i kvalificerade projekt som gör Sverige och världen säkrare? Då kan jobbet som chefsprovingenjör vara något, här bidrar du med din expertkompetens inom verifiering o validering på teknikens framkant i en spännande miljö. Arbetar du dessutom mycket bra med människor, gillar kvalificerade och komplexa projekt och har väl grundade värderingar – då kan du vara den vi söker! 

Ditt arbete som Chefsprovingenjör
Som chefsprovingenjör arbetar du i olika grupper där din kompetens och din erfarenhet bidrar till att vi väljer rätt metod för att kunna genomföra verifiering och validering av komplexa tekniska system på bästa sätt. Tillsammans med provteamet följer du verksamheten och bidrar till planeringen av genomförandet. Området du har arbetat länge inom för denna tjänst är främst elmiljö. Du är den som ser till helheten och kvalitetssäkrar de dokument som krävs för att genomföra och rapportera resultatet av det vi har gjort. 

Så, som chefsprovingenjör inom Systemledningen arbetar du tillsammans med övriga intressenter för att säkerställa en bra leverans till Försvarsmakten. Du stödjer provledare i verksamheten i allmänhet och med tekniska och provmetodfrågor i synnerhet. Uppgifterna är att delta i analyser inför och efter genomförd verksamhet såsom resultatvärdering för vidare rekommendationer. 

Stationeringsort är Linköping och resor är en naturlig och vanligt förekommande del av arbetet, främst inom Sverige. 

Vi söker dig som
Du är utbildad till Högskoleingenjör eller försvarsmaktsingenjör med teknisk inriktning inom elteknik, mikrovågsteknik, radioteknik, mätteknik eller motsvarande kompetens genom erfarenhet.

Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med elmiljö-, mikrovågs-, radio- alternativt mätteknikfrågor avseende kravsättning, konstruktion och verifiering främst på sammansatta system.  Vidare har du erfarenhet av och stort intresse för att söka tekniska lösningar praktiskt och teoretiskt. Du har djup kunskap inom det elektromagnetiska området och har kompetens inom standarder och provningsmetodik för området. 

Vi tror att du har erfarenhet från arbete med militär materiel i synnerhet flygplan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från flera av de ovanstående teknikområdena och även genomfört utbildning inom elmiljö och elkraft. Det är en fördel om du har en aktuell systemsäkerhetsutbildning i din meritlista och att du kan läsa och skriva väl på både svenska och engelska.

Du är nyfiken och självgående och tycker om att samarbeta med andra. Du är väl grundad i värderingar och gemensamt förhållningssätt och din analytiska förmåga kommer till sin rätt vid arbete efter genomförd verksamhet för att värdera resultat.  Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. 

Verksamhetsområde Test & Evaluering, T&E, bidrar till att den materiel som FMV levererar till Försvarsmakten och övriga kunder uppfyller de ställda krav som finns, att den är användbar, säker och håller avsedd kvalitet. T&E är den organisation inom FMV som ansvarar för verifiering och validering (VoV) vilket ställer krav på en hög grad av integritet, saklighet och oberoende från övriga delar av FMV. T&E Systemledning ansvarar för kvalitet-, verksamhetsutveckling- och systemledningsfrågor, vi jobbar i teknikens och metodikens framkant nationellt och internationellt och har roligt på jobbet.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

#LI-Onsite
Vid frågor ber vi dig kontakta Ulrika Jonsson på telefon 0706-183033.
Sista ansökningsdag är 2024-05-15. 

Välkommen med din ansökan.
 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 23 juni . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 23 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsprovingenjör Elmiljö till Systemledning