FMV

Chefsingenjör till Luftvärnssystem

Vill du jobba med luftvärnssystem i en central roll med många kontaktytor? Har du en god förmåga att samarbeta och är strukturerad? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som Chefsingenjör är du en del av ledningen i nyanskaffnings- och utvecklingsprojekten. Du leder, ansvarar och koordinerar arbetet med systemövergripande design- och produktfrågor. Rollen som chefsingenjör innebär en ledande funktion i projekt, men du är inte personalledande chef. Arbetet genomförs i projektteam med mål att leverera sammansatta luftvärnssystem till Försvarsmakten utifrån deras beställning. Du har en strategisk och stöttande placering och är en stöttande funktion till program- och projektledare gällande bland annat dess resursplanering, framtagning av underlag av teknisk karaktär m.m. Du har mest interna kontakter med kollegor i olika funktioner, men även en del externa kontakter. Som chefsingenjör ansvarar du för projektens tekniska rapportering till Teknisk Chef och Försvarsmakten.

Tjänsten är placerad i Stockholm med möjlighet att arbeta hemifrån en del av veckan. Enstaka tjänsteresor in- och utrikes kan förekomma.

Vi söker dig som
Du är civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller har för området annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har erfarenhet av tekniskt systemarbete, komplexa system inom luftvärnsområde samt erfarenhet från Försvarsindustrin. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande befattning och av arbete med ackreditering av IT-system.

Du som söker har kunskap om produkt- och konfigurationsledning och systemsäkerhet. Det är meriterande med kunskap om luftvärnsspaningssystem, luftvärnseldenheter och ILS (Integrerat Logistikstöd). Även kunskap om IT-säkerhet är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat och är självgående, du planerar och prioriterar efter mål och resultat. I rollen som chefsingenjör kommer du att ställas inför komplexa problem, det är därför viktigt att du har en problemlösande analysförmåga. Du bör trivas i en central roll där du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Genom engagemang och delaktighet leder och motiverar du kollegor för att effektivt nå gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Armémateriel utvecklar och levererar teknik, tjänster och materiel till Försvarsmaktens verksamhet inom Armén och Hemvärnet. Det som FMV levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden. Armémateriel köper inom områdena fordon, vapen och skydd samt indirekt eld och luftvärn och styr även produktionen inom andra områden, till exempel sensorer, mörkermateriel och ledningsstödssystem för markområdet.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta till vara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Pierre Königsson, OFR/S Leif Jansson, OFR/O Gunnar Östermark och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Mats Eriksson på 070 682 4802. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryteringskonsult Hanna Bonli på 073 684 7773.

Sista ansökningsdag är 2024-04-15.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 15 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 mars

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsingenjör till Luftvärnssystem