FMV

Chefsingenjör till Flygmaterielsystem 39 på JAS Gripen

Har du erfarenhet av tekniskt systemarbete? Skulle du vilja arbeta med systemarbete inom stridsflygssystem FMS 39 JAS Gripen? Är du självgående, initiativtagande och flexibel samtidigt som du har integritet och förmåga att samarbeta med andra på ett smidigt sätt? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Arbetsuppgifter
Som Chefsingenjör sammanhåller du stridsflygsystem FMS 39 JAS Gripens produktområden i syfte att upprätthålla bästa möjliga förmåga. Du leder och stödjer FMS 39 systemarbete inom JAS Gripen och medverkar i vidmakthållandet för samtliga kunders konfiguration utifrån ställda krav och avtalade tjänster. Du leder och ansvarar för beredningar och framtagande av underlag, du ingår i projekt för att säkerställa att metoder och  processer följer aktuellt regelverk och du stödjer produktledare i att förvalta och utveckla design och handlingsregler. Du agerar dessutom talesman för Vidmakthållande FMS 39 i tekniska frågor. Även andra arbetsuppgifter förekommer och arbetet kan komma att förändras över tiden.

Tjänsten är placerad i Stockholm och det förkommer resor såväl inom Sverige som utomlands.

Vi söker dig som
Har en civil-/högskoleingenjör inom för området relevant område och/eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har några års erfarenhet av tekniskt systemarbete inom relevant område och det är en fördel om du har erfarenhet från utveckling eller vidmakthållande av flygsystem eller liknande tekniskt komplexa system. Vi tror att din breda eller djupa kunskap och/eller erfarenhet inom det specifika teknikområdet för tjänsten samt goda flyg eller vidmakthållande kunskaper och dess tekniska lösningar och operativa användning samt bakomliggande teorier och principer kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen. Du ska ha erfarenhet av att arbeta i projekt och du kan ha nytta av någon form av projektledarutbildning. Du har goda kunskaper i Officepaketet och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal såväl som i skrift. B-körkort är krav.

Som person har du god förmåga att arbeta med komplexa system, du har en hög samarbetsförmåga, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Vidare vill vi att du har god förmåga att sammanväga information och visa omdöme i olika agerande och beslut. Det är viktigt att du kan planera och strukturera ditt arbete mor mål och resultat samt att du har förmåga att ändra inriktning vid behov.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Verksamhetsområde Flygmateriel (VO Flyg) har till uppgift att tillhandahålla materiel och förmågor till Försvarsmakten inom flygområdet. Detta omfattar flygplan, helikoptrar, obemannade flygsystem samt stödsystem i form av flygbas- och flygsäkerhetsmateriel.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite?

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Gunnar Klintarp på telefon 08-782 4000.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på carina.falck@adecco.se eller på 073-684 72 45

Sista ansökningsdag är 2023-02-15

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 15 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 26 januari

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsingenjör till Flygmaterielsystem 39 på JAS Gripen