FMV

Chefsingenjör Helikopter 14

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Helikopter 14 är ett multinationellt helikopterprojekt och ett av världens mest avancerade flygsystem. Helikopter 14 är ett av Försvarsmaktens medeltunga helikoptersystem och utgör en kvalificerad resurs för bland annat transport av trupp och materiel, sjuktransport, sjöräddning och ubåtsjakt. Helikoptersystemet har driftsatts i slutgiltig konfiguration samtidigt som det pågår ett modifieringsprogram.

Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri samt andra enheter inom FMV. Utvecklingen av Helikopter 14, som även kallas NH90, är ett multinationellt samarbetsprojekt och Sverige samarbetar med andra NH90-nationer genom samarbetsforumet NAHEMA.

Arbetsuppgifter

Som chefsingenjör Helikopter (HKP) 14 du är en betydelsefull kontaktyta i olika forum för att driva tekniska frågor på hög systemnivå. I rollen är samverkan för att lösa uppkomna frågeställningar med angränsande materielsystem inom FMV, Försvarsmakten och svensk försvarsindustri av stor vikt.

Som chefsingenjör arbetar du inom Teknisk chefs ansvarsområde, i nära samverkan med Produktledaren (PrL), för att vidmakthålla materielsystemets tekniska förmågor och utveckling av HKP14 enligt försvarsmaktens behov. Som chefsingenjör arbetar du i stor utsträckning med HKP 14 behovsanalys, rapportunderlag, beslutsunderlag samt granskar förslag på konfigurationsförändringar.

I rollen är du även en viktig del inom systemledningen av HKP 14 genom att arbetsleda systemingenjörer och tekniska handläggare i inkomna ärenden från leverantörer och operatörer. Systemarbetet kan t.ex. röra sig om kravarbete, granskning, verifiering, certifiering och leverans. En viktig del i rollen är att förmedla information till berörda parter inom projektet. Det finns en uttalad ambition att chefsingenjören uppnår och tillika erhåller personligt delegat från Teknisk chef flyg innebärande ersättare PrL för HKP 14.

Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som

Du har en treårigt tekniskt eller naturvetenskaplig examen från gymnasiet samt innehar relevant eftergymnasial teknisk utbildning omfattande minst ett år (två terminer) med godkänt resultat, alternativt förvärvat motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du är Civilingenjör eller har motsvarande eftergymnasial teknisk utbildning.

För att nå framgång i rollen ser vi att du har gedigen erfarenhet av systemarbete inom flygsystem och erfarenhet av projektledning. Det är meriterande om du har erfarenhet från militära luftfartsprodukter och även tidigare arbetat med svensk eller utländsk försvarsindustri. Vi ser att du har goda kunskaper inom materiel området och de olika aktörer kopplade till dessa så som myndigheter, leverantörer och kunder.

Vi ser att du har goda kunskaper inom några/något av dessa områden; utveckling, anskaffning eller drift av materiel, stödsystem, materielpublikationer, kvalitetsteknik, systemsäkerhet, informationssäkerhet, kravhantering, konfigurationsledning och verifiering/validering. Vi ser även att du har kunskap om försvarsindustri samt kunskap om militära och civila regelverk för luftfart. Då du kommer delta i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten kräver rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du trygg och stabil. Vi ser även att du har en problemlösande analysförmåga och ser strategiskt i ett brett perspektiv samt ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. För oss är det viktigt att du är rätt person för rollen och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Caroline Löfgren, Enhetschef Helikopter 14 på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-08-25.


Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsingenjör Helikopter 14