FMV

Chef Marknad och inköp tillika FMV affärsdirektör

Är du en affärsinriktad chef och har vana av att arbeta i en komplex miljö? Har du förmåga att skapa goda relationer som grund för strategiska samarbeten? FMV befinner sig i en tid som präglas av nytänkande, förändring och tillväxt där leveranser som ger stärkt försvarsförmåga är avgörande för att möta omvärldsutvecklingen. Allt detta gör att affärsdirektör tillika chef för verksamhetsområde Marknad och Inköp blir en nyckelperson i att skapa en ännu mer leveranssäker organisation som bidrar till att göra Sverige och världen tryggare. Är du den vi söker?

Arbetsuppgifter
Chef Marknad och inköp (M&I) är tillika myndighetens affärsdirektör och företräder myndigheten i kommersiella frågor och ansvarar för utveckling och förvaltning av den kommersiella styrningen inom FMV. Det innebär att ansvara för de kommersiella aspekterna av myndighetens inköpsarbete, upphandling och beställningar på marknaden inklusive utveckling inom ansvarsområdet. Vidare ansvarar du för myndighetens exportstödsrelaterade verksamhet.

Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhets-, arbetsgivar- och ekonomiskt ansvar samt arbetar mot FMV:s mål. Du ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet och engagemang. Du leder i enlighet med gällande regelverk, riktlinjer och FMV ledarskapsprinciper genom att föregå med gott exempel samt arbeta utifrån förtroende, öppenhet och skapar resultat. Det är en självklarhet för dig 

Då FMV är under stark tillväxt, arbetar du kontinuerligt med utveckling och förändringsledning av verksamheten. Du stödjer och rapporterar till FMV:s generaldirektör samt bidrar aktivt i dennes ledningsgrupp.

Tjänsten är placerad i Stockholm på Gärdet.

Vi söker dig som
Du har en relevant akademisk utbildning tillsammans med minst fem års erfarenhet som chef med fullt verksamhets-, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar. Du har arbetat som chef på strategisk nivå i en större organisation, dvs varit chef för andra chefer och har . Du har minst fem års erfarenhet av offentlig upphandling i en utförande eller arbetsledande roll, vilket inkluderar att hantera regelverket för upphandling enligt LOU och LUFS. Du har erfarenhet av strategiskt inköp och hur det tillämpas. Rollen förutsätter också att du har arbetat inom offentlig förvaltning, har erfarenhet av målstyrning och att leda i förändring.

Det är en fördel om du har minst fem års erfarenhet av arbete med komplexa affärer eller större upphandlingar från privat marknad i en utförande eller arbetsledande roll, gärna från tillverkningsindustrin.

Du agerar på strategisk nivå, utifrån ett helhetsperspektiv med FMV:s och uppdragsgivarens bästa för ögonen, vilket innebär att du hanterar och balanserar målkonflikter och hittar lösningar på större komplexa kommersiella problem. Du är bekväm i att representera FMV nationellt och även Sverige och FMV internationellt.

Din ledarstil kännetecknas av en stark förståelse för inköpsaffären och en vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. Du har mod och integritet i förhandlingar med våra samarbetspartners och i samarbetet med övriga verksamheter inom FMV.

Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska samt uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kommer vi att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Om oss
M&I har drygt 200 medarbetare som är den samlade kraften för det kommersiella området inom FMV och är drivkraften för att bli Sveriges bästa upphandlande myndighet. M&I är indelat i fem avdelningar och en stab. Verksamhetsområdet bidrar med expertkunskap och nära samarbete med övriga myndigheten till att realisera FMV:s mål att leverera rätt materiel för ett starkare försvar genom attraktivitet, effektivitet och leverans.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och möjlighet till friskvård.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
Vid frågor ber vi dig kontakta vår samarbetspartner Anna Arborelius på Jefferson Wells, 072 537 50 11.
Sista ansökningsdag är 2024-04-23.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 april

Kategorier : Chef & Ledning Försäljning & Marknadsföring Inköp Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chef Marknad och inköp tillika FMV affärsdirektör