FMV

Chef Ledningsstöd vid IT-staben

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en tid där du som chef över Ledningsstöd vid IT-stab kommer att vara en nyckelperson i att skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation.


Om oss

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-stab arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

Ledningsstöd är en avdelning som kommer att organiseras 2022-07-01 vars uppdrag är att svara för ledningsstöd till C IT-stab och IT-stab Ledningsgrupp inom områdena styrning och uppföljning samt administration för IT-stab egna verksamhet samt utgöra IT-stab kontaktyta mot centrala stabsfunktioner och övriga staber vid FMV. IT-stab Ledningsstöd uppgifter omfattar bl.a. allmänna beredningar, samordning, controlling, produktionsuppföljning, återrapportering, beredskap, säkerhetsskydd, riskhantering (ERM) samt IT-stab lokalförsörjningsplanering.


Arbetsuppgifter

Som Chef Ledningsstöd ansvarar du för:
• IT-stabens verksamhetsplanering och uppföljning samt målarbete
• IT-stabens Kompetensförsörjningsplan
• Sammanhållande för planering av IT-stabens verksamhet i högre beredskapsnivåer
• Beredningar och utredningar
• Hantering och fördelning av remisser och ärenden
• IT-stabens myndighetsförvaltning (Ex. riskhantering, säkerhetsskydd, controlling/ekonomi, HR, administration, infrastruktur, information mm.).
• samt i övrigt förekommande stabsuppgifter.

Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivar-ansvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.


Vi söker dig som

Du har examen som är relevant för området eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har några års erfarenhet från stabschefarbete och har arbetat med likande uppgifter, såsom att leverera resultat i en målstyrd organisation, leda och följa upp verksamhet samt leda och genomföra beredningar. Kunskap om verksamhets-, process och organisationsutveckling är meriterande. Det är en fördel att du har erfarenhet av personalansvar.

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO-S Elisabeth From, OFR/O Lars Mörrby och OFR/S Lena Sköld Gunnarsson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Mats Elofsson på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-05-19. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 maj

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Kontor & Administration Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chef Ledningsstöd vid IT-staben