FMV

Avdelningschef inom Ledningssystemmateriel

Försvarets materielverk (FMV) upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Är du en modig och stabil chef med gedigen erfarenhet av att leda i en komplex verksamhet med inriktning på större projekt? Drivs du av utveckling och av att skapa förutsättningar för andra att lyckas med sina uppdrag? Har du förmågan att se hela bilden och hitta strukturer i komplexa miljöer och sammanhang? Vi söker dig som är van att arbeta med förändringsledning, som trivs i roller som kräver samverkan och dialog och som vill ta dig an en ny spännande roll där du bidrar till att utveckla Sveriges försvar!

Om oss

Vi arbetar bland annat med ledningssystem för marinens sjöövervakning och meddelandehantering, ledningssystem för Flygvapnet, t.ex. avseende stridsledning och luftrumsövervakning, system för flygtrafikledning och navigering vid Försvarsmaktens flygplatser och flygbaser. Vi arbetar också med taktiska datalänkar, samordning av referensanläggningar samt verifiering- och utvecklingsmiljöer som behövs för hela ledningssystemområdets verksamhet.

Produktionen är spännande och komplex, med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Systemen nyttjas operativt av Försvarsmakten, dygnets alla timmar, årets alla dagar.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetare samt för utvecklingen avledningssystemområdet och FMV. Du har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Du kommer samarbeta med andra verksamhetsområden och Försvarsmakten. Du har tre underställda enhetschefer och totalt består avdelningen av ca 50 medarbetare. Som avdelningschef rapporterar du till chefen för verksamhetsområde Ledningssystemmateriel och ingår i områdets ledningsgrupp.

Vi söker dig som

Du har relevant akademisk utbildning och har arbetat som chef med verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Rollen kräver erfarenhet av stora projekt av teknisk karaktär alternativt relevant och aktuell erfarenhet från försvarssektorn. Vi står inför en stor tillväxt där din vana av att driva och leda förändrings- och utvecklingsarbete kommer vara mycket användbar. Finansiell förståelse och kunskap om den statliga förvaltningsmodellen ses som meritererande liksom erfarenhet och kunskap om offentlig upphandling. Du utrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi söker dig som är mål- och resultatinriktad men som fortfarande har ett ödmjukt sätt. Ditt ledarskap är närvarande och tydligt och du skapar förtroende genom att vara lyhörd, stabil och samarbetsinriktad. Helhetssyn liksom fallenhet för att se möjligheter är viktigt för att hantera rollen. Du förstår att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter. Vidare är du kommunikativt stark och du har modet att vara rak och tydlig. I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra arbetspsykologiska tester. 

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s webbplats. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto och Anna Lena Nordström, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Jefferson Wells, 076-780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2022-08-15.
Välkommen med din ansökan!Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning Ekonomi & Finans HR & Organisation Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Avdelningschef inom Ledningssystemmateriel