FMV

Arkivassistent

Är du en erfaren arkivassistent med några års erfarenhet av att arbeta inom arkiv? Är du strukturerad och har förmåga att ta egna initiativ? Vill du arbeta i projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som arkivassistent arbetar du i FMV:s centralarkiv med framförallt klassiskt arkivarbete så som att plocka ut handlingar från arkiv samt insortera inkommande handlingar. Du ger stöd och rådgivning inom informationsförvaltningsområdet. Du ordnar och förtecknar arkiv, rensar och gallrar handlingar samt hanterar förfrågningar inom myndigheten. Arbetsuppgifterna kräver att du har god förmåga att fokusera på liknande arbetsuppgifter under en längre tid.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du har en avslutad gymnasial utbildning och några års erfarenhet av arkivarbete inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom arkivvetenskap eller motsvarande kompetens som FMV bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har kunskap om arkivregelverk och sekretesslagstiftning. Vi ser det också meriterande om du har erfarenhet av arkivarbete inom försvarssektorn. Du är van vid att arbeta självständigt och strukturerat och har god serviceförmåga. Du behöver vara ansvarstagande och bra på att samarbeta. Du är en van IT-användare och har lätt för att lära dig nya verksamhetssystem. Du talar och skriver svenska obehindrat och har god språklig förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Enheten för Arkiv och bibliotek, som är en del av avdelning för Informationsförvaltning, ansvarar bland annat för att förvalta myndighetens arkiv, arbetar med styrning och stöd inom informationsförvaltningsområdet, samt agerar rådgivande mot hela myndigheten. Utöver det arbetar vi även med traditionella uppgifter som att ordna och förteckna arkiv samt hantera förfrågningar. Enheten inbegriper vidare FMV:s bibliotek där vi bland annat ansvarar för flera olika digitala publikationsbibliotek, informationsförsörjning och databassökningar.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Johanna Olaison, chef Arkiv och Bibliotek, via telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2023-06-13. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 13 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Arkivassistent