FMV

Affärsrådgivare inom affärsnära och kommersiell rådgivning

Vill du arbeta med kommersiella frågor med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Har du en god analytisk förmåga och ett intresse och erfarenhet av att arbeta i en affärsverksamhet med komplexa uppdrag. Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
I rollen som Affärsrådgivare stödjer du med affärsrådgivning och förhandlingar. Du granskar kundofferter, skriver granskningsrapporter samt föreslår olika former av affärsupplägg. Du deltar i och/eller leder förhandlingar mellan FMV och leverantör i enskilda anskaffningsuppdrag. Vidare arbetar du i team med att initiera, planera och genomföra årliga förhandlingar med strategiska leverantörer som vi har affärsavtal med. Dessa strategiska leverantörer är ofta större börsnoterade företag och affärsavtalen innehåller styrning av affärsvillkor, där du följer upp och utvecklar dess affärsavtal kontinuerligt.

Du utvecklar och utbildar i arbetsmetoder samt ger metodstöd. En viss del av arbetet handlar i perioder om analytiskt arbete, omvärldsanalyser och finansiella analyser. Som Affärsrådgivare har du nära kontakt med strategiska inköpare på FMV, och stöttar dem i kommersiella frågeställningar och analyser av anbud.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning på ekonomi eller juridik och gedigen arbetslivserfarenhet inom t.ex. finansiell rådgivning och analys, due diligence, avtalsrätt, förhandling, upphandling eller annat relevant område.

Du har bra analytisk förmåga, affärsmässighet och kan se detaljer samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och kan se saker i ett större sammanhang. Du är resultatinriktad och samtidigt diplomatisk och ödmjuk. Vi värdesätter att du är en noggrann, affärsinriktad och initiativrik person som sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Det är meriterande om du har arbetat med offertgranskning, kalkylering, business cases och/eller avtalsförhandling

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Som affärsrådgivare tillhör du verksamhetsområde Marknad och inköp, avdelningen för Affärsstrategi och metodstöd, vars övergripande målsättning är att driva FMV:s affärsstrategiska agenda, bl.a. genom sammanhållande ansvar för arbete med affärsavtal, granskningsverksamhet, leverantörs- och kategoristrategier, samt övriga strategier och ramverk. Du kommer att ingå i ett team med affärsrådgivare.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Larsson, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000. #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Christopher Lindevall, FMV Ställföreträdande Avdelningschef Affärsstrategi och metodstöd på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2024-02-26.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Affärsrådgivare inom affärsnära och kommersiell rådgivning