Domstolsverket

Ekonomidirektör till Domstolsverket

Vi söker en erfaren ekonomichef som vill fortsätta utveckla vår ekonomiavdelning. Du kommer ha en inflytelserik roll genom att du har helhetsansvar för Sveriges Domstolars ekonomistyrning och leda ekonomiavdelningen via enhetscheferna. Du kommer att verka i en målstyrd, processorienterad, professionell organisation med fokus på utveckling, dialog och samverkan. Verksamheten förutsätter nära samverkan med domstolarna. I arbetet ingår också angelägna kontakter med departement och andra myndighetsföreträdare.

Arbetet innebär

Ekonomiavdelningen ansvarar för finansering, budgetering, redovisning, uppföljning, analys och prognostisering av ekonomin och verksamheten, för upphandling och avtal samt för ekonomiadministrationen inom Sveriges Domstolar. Anslagen som Domstolsverket förmedlar omfattar nio miljarder kronor. Avdelningen har knappt ett 50-tal medarbetare fördelade på fyra enheter; ekonomiadministration, ekonomistyrning, analys och finansiering samt upphandling. Du rapporterar till GD och du deltar aktivt i Domstolsverkets ledningsgrupp. Du är ordförande i organisationens portföljstyrningsråd.

Om du är intresserad av att arbeta med strategiska frågor i en spännande och för rättsstaten viktig verksamhet kan detta vara jobbet för dig.

 

Vi söker dig som

Du är en dokumenterat erfaren chef och du har erfarenhet av större offentlig förvaltning. För att lyckas i rollen behöver du relevanta kunskaper inom ekonomi och upphandling, samt erfarenhet av digitaliserade processer.

Som person har du god analytisk och strategisk förmåga och du kan fatta beslut och visa omdöme i komplexa situationer. Du är en tydlig ledare med god pedagogisk och kommunikativ förmåga som skapar förtroende och engagemang hos både samarbetsparters och medarbetare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer.

I grunden har du en relevant akademisk utbildning, exempelvis civilekonom eller motsvarande.

Vilka är vi

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.

Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverket.


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättningAnsökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-27
Arbetsgivarens referensnummer: 1301-2018Kontakt

Martin Holmgren 
070-6571600

Anna Kronander, SACO 
0731-40 38 44

Magnus Danielsson, ST 
036-15 53 63

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 september . Arbetsort : Jönköping

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Domstolsverket

Alla jobb hos Domstolsverket

Liknande jobb Ekonomidirektör till Domstolsverket