Domstolsverket

Domstolsverket söker en internrevisor

Som internrevisor får du tillsammans med verksamhetsansvariga bidra till att utveckla och förbättra verksamheten inom organisationen. Du arbetar självständigt med att planera och genomföra granskning men också rådgivning såväl vid Domstolsverket som vid domstolarna. 

Arbetet innebär

Internrevisionen granskar och utvärderar, på uppdrag av myndighetens ledning, den interna styrningen och kontrollen. Internrevisionen bedömer om ledningens process för intern styrning och kontroll är utformad så att det säkerställs att verksamheten bedrivs effektivt och enligt gällande rätt och de förpliktelser som följer av Sveriges medlemskap i Europeiska unionen, redovisning sker på ett tillförlitligt och rättvisande sätt samt att myndigheten hushållar väl med statens medel.

Rollen som internrevisor innebär många kontakter med såväl verksamhetsansvariga som medarbetare inom DV och vid domstolarna. Med din erfarenhet och din kompetens förväntas du kunna bidra till att fortsatt utveckla och vid behov implementera nya arbetsmetoder. Du har förmåga att kunna förstå IT och informationssäkerhetsfrågor främst vad gäller att bedöma de risker som finns beroende på dess betydelse för verksamheten. Du bör också ha förmåga och vilja att använda IT och tillgänglig teknik för att kunna utföra revisionen så effektivt som möjligt.

Vi söker dig som

  • har för uppgiften relevant akademisk utbildning
  • är analytisk och strukturerad som person med en god samarbetsförmåga
  • har erfarenhet som ansvarig revisionsledare i granskning av verksamheter och processer och kan i denna roll även leda andra
  • är van att arbeta självständigt och med erfarenhet av arbetsledning
  • har en förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt
  • kan arbeta målinriktat med hög integritet

Vi ser det som meriterande om du har en CIA och/eller CISA certifiering.

Självklart har du också ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling. Du ställer dig också bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.

Vilka är vi

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar.

Domstolsverket är en av de förvaltningsmyndigheter under regeringen som ska tillämpa internrevisionsförordningen. Det innebär att det vid myndigheten ska finnas en internrevision. Internrevisionens uppdragsgivare är Domstolsverkets generaldirektör. Internrevisionen har till uppgift att granska och lämna förslag till förbättringar av myndighetens process för intern styrning och kontroll. Internrevisionen kan också verka genom att ge råd och stöd inom sitt kompetensområde. Arbetet ska bedrivas enligt de riktlinjer för internrevisionen vid Domstolsverket som generaldirektören beslutat. Årligen beslutar generaldirektören om en revisionsplan för internrevisionen.

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättningAnsökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-15
Arbetsgivarens referensnummer: 1019-2018Kontakt

Lars Steerling, chef internrevisionen 
036-155432

Anna Kronander, Saco 
0731-40 38 44

Magnus Danielsson, ST 
036-15 53 63

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Jönköping

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Domstolsverket

Alla jobb hos Domstolsverket

Liknande jobb Domstolsverket söker en internrevisor