Boliden

Maximoadministratör

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.


Arbetsuppgifter
Drivs du av förbättringsarbete, att utveckla och systematisera, möten med människor och vill ha ett omväxlande arbete? Vi söker en systemadministratör för underhållssystemet Maximo i Bolidenområdet!

Du kommer att ha en samordnande roll i vårt arbete med att implementera, uppdatera och förbättra arbetssätt i det befintliga underhållsystemet. Du kommer även att arbeta med samordningsfrågor i ett Koncernperspektiv då Maximo är ett koncerngemensamt system. Rollen innebär att du blir Bolidenområdets representant för Maximo och kommer att medverka i den Centrala förvaltningsgruppen med övriga administratörer inom Boliden Gruvor. I arbetsuppgifternaomfattar ingår även administrativa uppgifter som registervård. Strategiskt jobbar du tillsammans med underhålls och produktionschefer i gruvområdet.

Vi strävar mot ett gemensamt arbetssätt när det gäller planering och beredning. En viktig uppgift är att utveckla verktyg för uppföljning av nyckeltal som ett stöd till verksamheten. Du bör ha kunskap om standardiserat arbetssätt och Lean-metoder. Stationeringsort är Renström och resor i arbetet till Bolidenområdets verksamheter i västra delen av Västerbotten (10 mils radie) förekommer. Tjänsten är en tillsvidareanställning och är underställd Underhållschefen i Renstörmsgruvan.


Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som har en universitetsutbildning med inriktning mot teknik eller systemteknik alternativt annan utbildning kompletterad med relevant arbetslivserfarenhet. Meriterande om du har erfarenhet från arbete med Maximo eller andra liknande affärs-/ underhållssystem, gärna från tung industri, samt vana att arbeta i projektform.

Som person är du driven och har förmåga att arbeta självständigt mot uppställda mål i hela vår organisation. Du är service inriktad och kommunikativ och du trivs med att arbeta i olika nätverk, arbetsgrupper och projekt med frågor kring underhåll, förråd, inköp, produktion och ekonomi. Du har även ett stort intresse och en vilja att såväl utbilda som att utveckla.

Vi förutsätter att du är bra på att formulera dig såväl muntlig som i skriven text, på Svenska och Engelska. B-körkort är ett krav.


Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Underhållschef Anders Waleij, 0910-70 56 01, anders.waleij@boliden.com

Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Lena Drugge, HR, 0910-70 56 09.

Vi vill ha in din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande, dock senast den 27 oktober 2019.Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 27 oktober . Arbetsort : Renström . Publicerat : 8 oktober

Kategorier : Data & IT Kontor & Administration Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Maximoadministratör