Boliden

Laboratorieingenjör

Landskrona

Full time

JOB_009153

 

Är du strukturerad, har ordning och reda runt omkring dig och drivs av att samarbeta med andra? Vill du vara en del av ett företag som sätter hållbarhet i fokus och strävar efter att vara en branschledare? Då vill vi veta mer om dig, ansök nu!

 

I vår strävan att vara Europas mest hållbara och lönsamma blyåtervinningsanläggning har du som Laboratorietekniker en viktig roll för att upprätthålla våra höga krav på kvalitet och miljö, samt att bistå i arbetet med att förbättra våra processer.

 

Då vår nuvarande medarbetare på labbet ska gå i pension söker vi nu hans ersättare. Tjänsten är placerad i gruppen för Miljö, kvalitet och teknik och rapporterar till Miljö- och kvalitetschefen.

 

Arbetsuppgifter

Som Laboratorietekniker har du som huvudsaklig uppgift att säkerställa att analyser enligt miljö-, kvalitets- och kundkrav blir utförda och rapporterade på ett korrekt sätt.

 

I rollen ingår det att:

• Stödja driften i anläggningen genom provtagning, provberedning, analysering, utvärdering och rapportering av analysresultat

• Planera, samordna och genomföra löpande underhåll, service och standardisering av analysinstrument, provtagare och annan laboratorieutrustning.

• Utveckla arbetsmetoder och instruktioner för mät- och analysutrustning

• Bistå med analyser och uppföljningar i projekt och utredningar

• Aktivt medverka i att ta fram underlag och göra bedömningar i samband med kundförfrågningar om nya produkter och legeringar

• Bevaka nya och ändrade analystekniker för att säkerställa långsiktig utveckling av analysverksamheten inom verksamheten

• Utbilda och vara ett stöd till övriga i verksamheten 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasieingenjörsutbildning med inriktning kemi/analys/process eller liknande. Du har flerårig praktisk erfarenhet av laborativt arbete samt innehar ett praktiskt handlag och kan självständigt felsöka och åtgärda vanligt förekommande störningar hos analysinstrument. Vi arbetar med avancerade analysinstrument (OES, XRF, AAS samt ICP), och erfarenhet av dessa är meriterande.

 

Som person är du strukturerad och analytisk, tar ansvar och har förmågan att engagera din omgivning. Du är bekväm med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra, och har goda färdigheter i att kommunicera och att samarbeta med andra på alla nivåer i verksamheten.

 

Goda kunskaper inom Officepaketet är en förutsättning, liksom goda språkkunskaper i tal och skrift (svenska och engelska). B-körkort är ett krav.

 

Erbjudande

Vi hjälper gärna till och välkomnar dig till Boliden. Vi prioriterar att ge våra nya medarbetare en bra introduktion till vårt team och företagskultur som kännetecknas av omsorg, mod och ansvar. Du får bra förmåner och goda möjligheter att utvecklas. Jobba med oss på Boliden och hjälp till att bygga framtiden för metaller!

 

Läs mer om livet på Boliden: Karriär - Boliden

 

Kontakt och ansökan

För ytterligare uppgifter om tjänsten kontakta Mårten Strömberg, Miljö- och Kvalitetschef, marten.stromberg@boliden.com, Tfn 0705 08 58 92.

 

Vill du ha mer information om rekryteringen kontakta Malin Hederström, tfn 0706-01 70 35

Facklig information får du av Annika Johansson, Unionen, 070-266 59 22.

 

Varmt välkommen att ansöka med ditt CV till och med söndag 9 juni 2024. Rekrytering kan ske löpande.

 

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Boliden Bergsöe AB är Nordens enda återvinningsanläggning av uttjänta blybatterier och en ledande producent i Europa av högförädlade blyprodukter för industriellt bruk. Vår idé är att återvinna metall ur kasserade bilbatterier och annat metallskrot för att på så sätt skapa värde och samtidigt värna om miljön. Anläggningen i Landskrona är en av de allra renaste inom sitt slag och vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001, 14001, 45001 och 50001. Tillsammans med vårt försäljningskontor i Danmark är vi drygt 80 anställda och omsätter drygt 1 miljard kronor.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 9 juni . Arbetsort : Landskrona . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Laboratorieingenjör