Boliden

Kvalitetsingenjör

Landskrona

Full time

JOB_007915

 

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Boliden Bergsöe AB är Nordens enda återvinningsanläggning av uttjänta blybatterier och en ledande producent i Europa av högförädlade blyprodukter för industriellt bruk. Vår idé är att återvinna metall ur kasserade bilbatterier och annat metallskrot för att på så sätt skapa värde och samtidigt värna om miljön. Anläggningen i Landskrona är en av de allra renaste inom sitt slag och vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001, 14001, 45001 och 50001. Tillsammans med vårt försäljningskontor i Danmark är vi 88 anställda och omsätter drygt 1 miljard kronor.

 

I vår strävan att vara Europas mest hållbara och lönsamma blyåtervinningsanläggning har du som Kvalitetsingenjör en viktig roll för att förbättra våra återvinnings- och leveransprocesser.  

 

Till en nyinrättad befattning vid Boliden Bergsöe i Landskrona söker vi en erfaren kvalitetsingenjör. Befattningen ingår i en grupp om 6 personer, och rapporterar till Miljö- och Kvalitetschefen.

 

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör kommer du att arbeta i nära samarbete med kollegor men även kunder och leverantörer för att ta vårt kvalitetsarbete till en ny nivå. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 

• Planera och leda interna revisioner av ledningssystem och produktkvalitet 

• Driva kvalitetsrelaterade projekt och förbättringsarbete

• Säkerställa att ankomstkontroller av material och insatsvaror genomförs i tillräcklig omfattning och på ett systematiskt och korrekt sätt 

• Säkerställa att kvalitets- och miljömätningar utförs i enlighet med kontrollprogram och standarder.  

• Säkerställa att de metoder som används för mätningar och analyser av kvalitets- och miljöpåverkande parametrar uppfyller standard- och kundkrav.   

• Analysera, utvärdera och presentera resultat från kvalitetskontroller och mätningar samt säkerställa underhåll och kalibrering av kvalitetsrelaterad utrustning

• Säkerställa att verksamhetens processer är adekvata, effektiva och korrekt dokumenterade 

• Driva rotorsaksanalyser vid avvikelser och reklamationer, både gentemot kunder och leverantörer 

• Vara referensperson gentemot kunder i kvalitetsfrågor och leda företagets arbete med att implementera kvalitetsverktyg som exempelvis APQP, PPAP, FMEA, SPC och MSA.  

 

Utbildning/Kvalifikationer

Du har teknisk utbildning, med fördel inom kemi- eller maskinteknik, och gärna praktisk med erfarenhet av arbete med Lean/Six Sigma/WCM eller likande förbättringsmetodiker. Vidare har du djup kunskap och erfarenhet av arbete med ISO 9000/14001/45001/50001-certifierade ledningssystem samt mycket goda datorkunskaper inom Officepaketet och gärna även analysverktyg (Minitab eller liknande).

 

Du har erfarenhet från tillverkande företag, helst från processindustrin och du har även erfarenhet av att arbeta med verktyg och metoder för systematisk problemlösning och förbättring. Du är analytisk och kan kommunicera obehindrat på såväl svenska som engelska.

 

Vi erbjuder Dig ett utmanande och spännande arbete i ett framåtblickande företag med stora möjligheter att påverka din egen och företagets framtida utveckling

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; Omsorg, Mod och Ansvar. Vi anser att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att säkerställa en säker och bra arbetsmiljö. Säkerhets- och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Det kan bli aktuellt att Kvalitetsingenjören i framtiden blir en del av beredskapsgruppen för anläggningen i Landskrona, varför innehav av B-körkort är ett krav.

 

Övrig Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

Miljö- och kvalitetschef, Mårten Strömberg, marten.stromberg@boliden.com

Tfn 0705 08 58 92

 

Facklig information lämnas av

Annika Johansson, Unionen tfn 070 266 59 22

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av:

HR chef, Malin Hederström, malin.hederstrom@boliden.com, tfn 0418-43 74 30

 

Vi vill ha din ansökan senast den 24 september 2023 dock kommer rekryteringsprocessen ske parallellt under ansökningsperioden.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 23 timmar . Arbetsort : Landskrona . Publicerat : 5 september

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Kvalitetsingenjör