Boliden

IT Specialist - Systemtekniker

På Boliden IT får du en viktig roll i att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT-miljö. IT är en central resurs i organisationen i stort vilket gör att du får inblick i många processer och därmed möjlighet att vara med och påverka. Du kommer att ha en roll med stor flexibilitet och många kontaktytor inom företaget.

Hos oss trivs du som delar våra gemensamma värderingar, entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Här deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Vi har en kultur som bygger på ömsesidig respekt och lojalitet där alla ansvarar för att bidra på sitt sätt, vi ställer upp och hjälper varandra. 


Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att förvalta och utveckla våra produktionsplattformar med tillhörande tjänster för vår verksamhet i Garpenberg, där vi har fokus på automation. Du är med och tar hand om driften av datacentermiljön kring vår produktportfölj. Där ingår bl.a. drift och underhåll av servrar, storage och nätverk, hantering av virtuella maskiner, felsökning av t.ex. kommunikations- och integrationsproblem, automatisering och scriptning.

En viktig del av rollen är att föreslå och genomföra kontinuerliga förbättringar för att möta förväntningar och krav från verksamheten. 

Du ingår i ett team på 5 stycken och rapporterar till chefen för Garpenberg IT. Stationering i Garpenberg, underjordsarbete förekommer. 


Utbildning och kvalifikationer
Du har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT eller flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete inom området.

Du är van att hantera produktionskritiska system och har kompetens inom Windows och Linux server.  Du förstår vad det innebär att driva levande produktionsnära miljöer med många användare. 
Vi söker dig som
 
- har en bred IT-erfarenhet, som förstår grunden och kan se helheten.
- har en god IT-förståelse inom nätverk/kommunikation, virtualisering, server hårdvara, storage, backuper och Windows/Linux Server.
- har erfarenhet av integrering, IoT och olika protokoll
- gillar att effektivisera med scriptning och automatisering.
- är en person som vill utvecklas och lära dig mer.
- talar och skriver engelska obehindrat.

Det är meriterande om du har djupare Linux kunskaper, arbetat med Cisco produkter. Djupare förståelse kring säkerhet är ett stort plus.


Information
För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta chefen för Garpenberg IT Fredrik Hases, fredrik.hases@boliden.com


Facklig information
Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57.


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen. Frågor angående din ansökan besvaras av Kristin Sellman Human Resources, +46 8 610 15 56.

Vi vill ha in din ansökan senast den 2 maj 2019.Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 800 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 2 maj . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 11 april

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb IT Specialist - Systemtekniker