Boliden

Inköpare

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.


Arbetsuppgifter
Vi behöver förstärkning 
Till vårt administrativa team, som består av 5 personer, behöver vi rekrytera en lokal inköpare med inriktning mot reservdelshantering, bearbetning/tjänster. Förrådsavdelningen totalt består av ca 40 medarbetare.
Förrådet ansvarar bl a för inköp, inleveranser, plock, utleveranser, inventeringar, förrådshållning av reservdelar, persedlar, förbrukningsartiklar, förnödenheter inkl. vissa produktionskemikalier mm. Omsättningen uppgår till ca 500Mkr/år. 

Som inköpare har du en viktig roll i Rönnskärs lokala och Bolidens centrala förråds-, inköpsprocesser. Du genomför inköp av reservdelar, artiklar, material, tjänster, justerar inköpsparametrar, gör egna utredningar, utvärderingar, uppföljningar, dokumenthantering, registervård, statistik etc.

Inköparen håller sig aktivt uppdaterad gällande artiklar och leverantörer samt konkurrensutsätter lösningar, artiklar och leverantörer. Du samarbetar med andra avdelningar på Rönnskär samt deltar i upphandlingar med centralt inköp och bistår projektavdelning vid investeringar.

Som inköpare på förrådet har du stor frihet och förtroende att planera det dagliga arbetet självständigt och i nära samarbete med övrig grupp och sektionschef. 
Du kommer att aktivt delta i vårt förbättringsarbete och identifiera, utveckla strategier och arbetssätt som harmoniserar med Bolidens, Rönnskärs och avdelningens övergripande mål. 


Utbildning/Kvalifikationer
En inköpare på Rönnskär har ett stort kontaktnät såväl internt som externt med krav på förtroendeskapande förmåga och god kommunikation så goda relationer uppstår och bibehålls på ett affärsmässigt sätt. 
Du har initiativförmåga, struktur och har lätt för att samarbeta och bidrar med positiv energi till din omgivning.

Som inköpare har du en viktig uppgift att med din kompetens och erfarenhet bidra med idéer, verktyg och lösningar för att avhjälpa problem samt utveckla vår verksamhet kort- och långsiktigt.  Du är social, serviceinriktad med ett flexibelt förhållningssätt. 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:
3-årigt gymnasium, gärna med teknisk eller drifts- underhållsinriktning
Teknisk/mekanisk/elektrisk erfarenhet
Ritningsläsning
Erfarenhet från inköpsfunktion eller liknande arbetsuppgifter: 
förråd/lagerhantering/varuflöden/logistik samt grundläggande kännedom om förrådsartiklarnas praktiska användningsområde 
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt ha goda IT-kunskaper 

Meriterande bakgrund/erfarenhet är:
Inköpare, säljare inom teknisk fackhandel
Utbildning/erfarenhet av inköp/upphandlingar
Projektledning
Konstruktion
Mekanisk tillverkningsindustri, bearbetning
Erfarenhet av befattning med personalansvar
Ett antal års erfarenhet av lager- förrådsarbete


Information
För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 
Anders Nilsson, 
anders.c.nilsson@boliden.com
n 0910-77 37 87


Facklig information
Facklig information lämnas av 
Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45
Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76
Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Tomas Vidmark, Human Resources, tfn 0910-77 33 65, E-mail: tomas.vidmark@ext.boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 Augusti 2019. På grund av semestertider har vi valt att ha en extra lång ansökningstid.
Intervjuer och urval sker löpande


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Inköp Teknik & Ingenjör Transport & Logistik


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Inköpare