Boliden

HMS samordnare

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på Bolidenområdet är idag ca 600 personer.

Arbetsuppgifter

Som HMS samordnare kommer du att vara med och koordinera och driva miljöarbetet i Kristinebergsgruvan. I arbetet ingår bla egenkontroller, kemikaliefrågor, handläggning och intern rapportering. Även riskbedömningar och utredningar samt att planera och genomföra utbildningar inom arbetsmiljö/yttre miljöområdet. I rollen bidrar du som HMS samordnare med att stödja verksamheten med din expertis och kunskap för att förbättra det förebyggande miljöarbetet. Tjänsten omfattar samarbete med olika arbetsgrupper och specialistgrupper i Bolidenområdet. Befattningen innebär arbetsledning och en del av den lokala ledningsgruppen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kristineberg.

Utbildning/Erfarenhet

Vi ser att du har en lämplig utbildning inom yttre miljö & arbetsmiljö. Goda kunskaper inom arbetsmiljölagstiftning, kemikalier och systematiskt arbetsmiljöarbete är meriterande. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Meriterande är några års arbetslivserfarenhet av miljöarbete från en liknande roll. Erfarenhet från gruv- eller tung industri. B-körkort är ett krav. Vi söker dig med god personlig mognad. För att lyckas i rollen behöver du god struktur, ta egna initiativ, vara drivande, flexibel samt ha förmåga att värdera frågor ur olika perspektiv. Vi erbjuder en självständig roll med omväxlande arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Gruvplaneringschef Thomas Theolin, tfn 0910-70 5153.

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Maria Lagerhielm, Human Resources, tfn 0910-77 40 95

Vi vill ha in din ansökan senast den 1 oktober 2018.

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Kristinebergsgruvan

Kategorier : Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb HMS samordnare