Boliden

Gruvplaneringschef

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.


Söker du ett utvecklande uppdrag inom gruvindustrin? Då är det här jobbet för dig!
Tillsammans med dina femton direkt underställda medarbetare har du ansvaret för Kristinebergsgruvans Life of Mine Plan och Gruvplaneringsavdelningens budget på kort och lång sikt. Teamet består bland annat av kunniga och engagerade gruvingenjörer, geologer, bergtekniker, kartörer, mätare och korttidsplanerare. Du ingår som en viktig del i gruvans ledningsgrupp som i och med ett generationsskifte har fått flera nya medlemmar. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka arbetssätt och inriktning tillsamman med gruppen och ansvarig Gruvchef Andreas Suup. 

Arbetsuppgifterna är varierande och du har ansvaret för planering, ledning och utveckling av verksamheten, som innefattar kort- och långsiktig gruvplanering, produktionsgeologi, gruvmätning, kartor och databaser samt diamantborrning. Life of Mine Plan utgör grunden i arbetet och teamet jobbar mot det gemensamma målet att utveckla gruvans livslängd och ert arbete lägger grunden för hela gruvans drift. Kristinebergsgruvan ha ca 200 anställda och är en del av Bolidenområdet med tre gruvor i drift och anrikning på anrikningsverket i Boliden. Bolidenområdet arbetar långsiktigt och i Kristinebergsgruvan finns stor potential för expansion inom gruvan och närliggande fyndighetsprojekt. Tillsammans med Bolidenområdets strategiska planerare och övriga gruvplaneringschefer arbetar du för områdets gemensamma budget och mål, som inkluderar bland annat utveckling av arbetsflöde och införande Deswik som planeringsverktyg.


Utbildning/Erfarenhet
Vi ser framför oss att du har ett stort intresse för gruvplanering och ledarrollen. Antingen har du en ingenjörsutbildning inom bergteknik och gedigen erfarenhet inom gruvindustrin exempelvis inom gruvplanering eller produktion. Du kan också ha en bakgrund som geolog med lång erfarenhet av planering och prospekteringsarbete. Du har ett ekonomiskt intresse och vi ser gärna att du har tidigare ledarerfarenhet. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav. 

Är du en person kan kombinera kortsiktiga frågor med ett långsiktigt och strategiskt perspektiv? Tycker du om att se andra utvecklas och skapa god teamanda? Ser du samarbete som en förutsättning för att lösa komplicerade uppgifter och sammanställa och presentera faktabaserad information? Trivs du också med att driva ditt arbete framåt och uppnå resultat? Då är du rätt för oss!


Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Gruvchef Andreas Suup, 0910-70 51 00, andreas.suup@boliden.com

Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-70 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Cecilia Sundell-Hedblad, HR, 0910-70 59 93.

Vi vill ha in din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande, dock senast den 4 augusti 2019.Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 4 augusti . Arbetsort : Kristineberg . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Chef & Ledning Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvplaneringschef