Boliden

Gruvchef

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass. 

I Garpenberg arbetar cirka 450 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.


Arbetsuppgifter
Som Gruvchef har du ansvaret för att leda och utveckla gruvan med ca 300 medarbetare. Arbetet är i huvudsak strategiskt men innebär också operativa frågor. Du ansvarar för gruvans verksamhet med säkerhet, miljö, produktion, underhåll, planering och ekonomi. Tillsammans med dina medarbetare säkerställer du att verksamheten utvecklas och resultat uppnås enligt budget och planer. Utveckling mot en ständigt säkrare arbetsplats för medarbetare och entreprenörer är ett starkt fokusområde och i rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen. Digitalisering och automation av verksamheten som är en av världens modernaste är ett annat fokusområde.

Du utvecklar arbetssätt och samverkan för en effektivare verksamhet, enligt Lean- principer. Vidare initierar och driver du teknisk- och organisatorisk utveckling. Sex chefer rapporterar direkt till dig som Gruvchef. Du rapporterar till Områdeschef och ingår i Garpenbergs ledningsgrupp.


Utbildning och Kvalifikationer
Vi söker dig med examen från relevant akademisk utbildning, helst inom naturvetenskap eller teknik samt gedigen ledarerfarenhet. Du har erfarenhet av att leda och driva utveckling i en stor organisation och/eller arbete i strategisk roll. Erfarenhet av gruvverksamhet eller tung industri och arbete med långsiktiga och kapitalintensiva projekt är meriterande.

Vi söker dig med god personlig mognad, ett stort intresse för människor och vår verksamhet.  Som ledare är du kommunikativ, engagerande, tydlig och målinriktad. Särskilt viktigt är du delar våra värderingar gällande en säker och hälsosam arbetsmiljö och att du vill driva utveckling inom detta område.

Att behärska svenska och engelska väl i tal och skrift samt B-körkort är ett krav. 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.


Upplysningar
För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Jenny Gotthardsson, Områdeschef, tfn; 0225- 360 10.


Facklig information
Facklig information får du av Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn 0225-360 77, Jacob Wallén, Unionen, tfn 0225-362 62, Maria Lindvall, SACO, tfn 0225-369 85.


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Anna Lidehäll, HR, tfn 0225-369 29, 070-254 64 19.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 7 juli 2019Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 7 juli . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 31 maj

Kategorier : Chef & Ledning Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvchef