Boliden

Driftchef

till Anrikningsverket

 

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

 

 

Arbetsuppgifter

Anrikningsverket i Boliden omfattar tre parallella produktionslinjer i vilka det produceras olika metallkoncentrat genom kampanjvis anrikning av malmer från gruvorna i Kristineberg, Kankberg och Renström, samt genom anrikning av slagg från Rönnskärsverken. Till Anrikningsverket hör även Hötjärnsmagasinet med tillhörande vattenreningsanläggningar, liksom ett antal yttre anläggningar avsedda för bland annat vattenförsörjning och vattenhantering av olika slag. Organisationen är uppdelad i sektionerna Drift, Underhåll, Process, Projekt och HMS och omfattar totalt drygt 100 anställda.

 

Som Driftchef är du ansvarig för den ständigt pågående produktionsverksamheten vid Anrikningsverket. Du jobbar nära verksamheten och leder en organisation bestående av 3 arbetsledare och 45 operatörer. Det är driftspersonalen som under dygnets alla timmar upprätthåller, styr och bevakar samtliga enhetsoperationer inom Anrikningsverkets löpande produktionsverksamhet. Du ansvarar för och följer upp såväl arbetsmiljö- och miljöprestanda som produktionsresultat och ekonomi inom dina områden.  Du arbetar aktivt med att utveckla och coacha personalen genom att uppmuntra till samarbete, delaktighet och förbättringsarbete. Du är anläggningsägare av produktionsmaskinerna och skall i samarbete och med stöd av övriga funktioner i verksamheten även långsiktigt utveckla de olika produktionsavsnitten så att kraven på alla aspekter av kvalitet, prestanda och säkerhet uppfylls.

 

Arbetstiden är förlagd på dagtid, beredskap kan förekomma i tjänsten. Du kommer att rapportera till Anrikningschefen och vara en viktig kugge i Anrikningsverkets ledningsgrupp.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du har troligen en civilingenjörsexamen eller har annan likvärdig erfarenhet/utbildning med inriktning mot mineralteknik, kemi eller fysik, gärna med erfarenhet av anrikningsverk eller annan tung processindustri. Vi ser gärna att du har haft en ledarroll tidigare.

 

Som person har du goda färdigheter i att kommunicera och samarbeta med andra människor och du har ett strukturerat arbetssätt. Initiativförmåga och viljan att engagera, inspirera och utveckla medarbetare på alla nivåer är mycket viktig. Du har goda datorkunskaper och kan uttrycka dig muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. B-körkort är ett krav.

 

Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter i ett tryggt företag med sunda värderingar och en stark säkerhetskultur. Du delar våra värderingar; omsorg, mod och ansvar, ta ansvar för hela värdekedjan och känna ett personligt engagemang för sitt arbete och företaget. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö!

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Anrikningschef Johan Albertsson, 0910-77 43 19,  johan.albertssson@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Viktor Asplund, HR, 070- 601 6918, Maria Lagerhielm, HR, 0910-77 40 95

 

Sista ansökningsdatum är 26:e Juni 2021, men rekryteringen kan ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.  

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 juni . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 23 april

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Driftchef