Boliden

Dammtekniskt Sakkunnig Projekt

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ett varierande jobb där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva, såväl kortsiktig som långsiktig, utveckling av dammsäkerhetsfrågor mot ställda mål och lagkrav. Detta innebär att du initierar och leder eller deltar i projekt med inriktning mot våra dammanläggningar och dess säkerhet. Du bistår även driftorganisationen med teknisk kompetens inom ditt specialistområde.

 

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Att vara stödjande och pådrivande i frågor som rör dammsäkerhet inom verksamheten.
  • Att implementera, och övervaka, ny lagstiftning och utgöra ett stöd för verksamheterna rörande tolkning av tillstånd, lagförändringar och branschöverenskommelser ex GruvRIDAS.
  • Sammanställa rapporter och sköta kontakter med myndigheter.
  • Ansvara för den tekniska utformningen av våra dammanläggningar.
  • Fungera som Projektledare och Projekteringsledare i våra dammrelaterade projekt.
  • Genomföra fältundersökningar för ny-eller ombyggnad av dammar.
  • Att delta och stödja vid riskbedömningar och tekniska utredningar.
  • Att bibehålla och utveckla interna rutiner rörande dammsäkerhet.

 

Resor med övernattning förekommer inom tjänsten.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av dammsäkerhetsfrågor sedan tidigare. Du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med utbildning i gruvdammsäkerhet. Du har 5-10 års erfarenhet från projektering, anläggande eller förvaltning av dammanläggningar. Utbildning i miljörätt, AMA,GIS eller motsvarande är meriterande. Kunskap om dammanläggningar för gruvor och anrikningsverk är också meriterande.

Som person är du engagerad, kvalitetsmedveten och ansvarstagande.

 

Du arbetar strukturerat och planenligt och har lätt att kommunicera budskap internt och externt samt även i större grupper. Vidare har du lätt att jobba både självständigt, i grupper och i nätverk.Du ser säkerhets- och miljöfrågor som mycket viktiga och du kommunicerar obehindrat i både tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Mattias.Sehlstedt, mattias.sehlstedt@boliden.com

 

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Lena Drugge, Human Resources, tfn 0910-70 56 09

Vi vill ha in din ansökan senast den 20/8- 2018.

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 20 augusti . Arbetsort : Bolidenområdet

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Dammtekniskt Sakkunnig Projekt