Boliden

Chef till arbetsmiljö- och säkerhetsavdelningen

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

 

Arbetsuppgifter

Som chef för Arbetsmiljö- och säkerhetsavdelningen utgör du ett viktigt stöd i utvecklingen av vår gemensamma säkerhetskultur. Arbetet fokuserar främst på arbetsmiljöfrågor inom Rönnskär, men samordning sker även i samverkan med övriga verksamheter inom Bolidenkoncernen samt med branschorganisationen. Tillsammans med ditt arbetslag ingår bland annat arbetsuppgifter som:

  • utveckling av gemensamma regler och rutiner inom arbetsmiljöområdet,
  • leda och utveckla brandskyddsarbetet,
  • leda och utveckla den interna expertkompetensen inom de arbetsmiljöfrågor som är relevanta för Boliden Rönnskär
  • Stödja cheferna i deras arbetsmiljöarbete 
  • planera och genomföra utbildningar inom arbetsmiljö- och säkerhet
  • kommunicera med myndigheter och andra sakägare,
  • omvärldsbevakning

 

Som avdelningschef ansvarar du för tre medarbetare samt att du ingår i ledningsgruppen för HR & Hållbarhet.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker en erfaren ledare med hög kompetens inom arbetsmiljöområdet som kan bidra till att utveckla arbetslaget genom att vara strukturerad, problemlösande och resultatorienterad. Du som söker har en högskoleutbildning med relevant inriktning inom arbetsmiljöområdet. Det är meriterande med erfarenhet från kvalificerat arbete inom arbetsmiljöområdet. Som chef för avdelningen förväntas du vara en god ledare och förebild, både internt inom företaget och externt gentemot mot kunder och leverantörer. Särskilt viktigt att du utmanas av att arbeta i en utvecklingsinriktad miljö, där det ställs särskilda krav på din förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat i kombination med en hög egen initiativförmåga. Du behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 
Tina Hedlund, 
tina.hedlund@boliden.com 
tfn 0910-77 30 00


Facklig information

Facklig information lämnas av 
Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer
Kim Bodén, Unionen
Anders Wikström, Ledarna
Johan Widmark, IF Metall
tfn 0910-77 30 00.

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundkvist, Human Resources, E-mail: peter.sundkvist@ext.boliden.com 

Vi vill ha in din ansökan senast den 26 augusti 2018

 

Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 26 augusti . Arbetsort : Rönnskär

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Chef till arbetsmiljö- och säkerhetsavdelningen