Boliden

Avdelningschef Arbetsmiljö & Kvalitet

Tycker du om att vara med och utveckla verksamhet och komma med egna idéer? Då är Boliden rätt plats för dig. Som avdelningschef kommer du att få vara med och bygga någonting, då en stor del av din tjänst går ut på att jobba med utveckling inom ditt område. Hos oss kan du komma hur långt som helst med dina uppslag, så länge du har vilja och eget driv. 

För att du ska vilja växa inom Boliden erbjuder vi mycket goda möjligheter för dig att utvecklas inom det som du tycker är roligt och spännande. Vi tror att en viktig drivkraft är att känna passion inför sitt arbete och just därför utformar vi din utveckling efter dina kompetenser, intressen och karriärsmål. Har vi lyckats fånga ditt intresse? Vi hoppas det!

Hos oss får du en öppen och demokratisk arbetsplats där stämningen alltid är god och gemytlig. Det är viktigt för oss att visa att vi har förtroende för våra medarbetare och jobbar därför under devisen ’frihet under ansvar’. Så länge du har en entusiasm att förbättra din avdelning och ett personligt engagemang så litar vi på att du gör ett utmärkt jobb hos oss.

Arbetsuppgifter

Som chef för arbetsmiljö- och kvalitetsavdelningen kommer du att vara ett viktigt stöd i utvecklingen för vår gemensamma säkerhetskultur. Du kommer att arbeta med arbetsmiljöfrågor inom Bolidens gruvverksamhet i samordning med branschorganisation och andra verksamheter. Vidare ingår en rad andra roliga och utmanande arbetsuppgifter som utvecklingsarbete, omvärldsbevakning, revision, utbildning samt kommunikation med myndigheter och andra intressenter. Tillsammans med ditt arbetslag ingår bl.a. arbetsuppgifter som:  

· Utveckling av gemensamma regler och rutiner inom arbetsmiljöområdet,

· Leda och utveckla brandskyddsarbetet,

· Leda och utveckla den interna expertkompetensen inomde arbetsmiljöfrågor som är relevanta för Boliden Gruvor

· Leda och utveckla interna och externa revisioner

· Utveckla och förvalta verksamhetssystemet, OMS

· Planera och genomföra utbildningar inom hälsa- miljö-, säkerhet- och kvalitetsarbete (EHSQ),

· Kommunicera med myndigheter och andra sakägare, 

· Driva utvecklingsarbete i projektform,

· Omvärldsbevakning

Som avdelningschef ansvarar du för åtta medarbetare samt att du ingår i ledningsgruppen för HR & Hållbarhet

Utbildning/Erfarenhet

Vi tänker att du är en hängiven,erfaren ledare som med entusiasm kommer att ansvara över de åtta medarbetaresom ingår i ledningsgruppen för HR & Hållbarhet. För att göra succé i dinroll krävs det att du är strukturerad, problemlösande och resultatorienterad.Som chef för avdelningen kommer du förstås att vara en förebild, både interntinom företaget och externt gentemot kunder och leverantörer. 

Vidare önskar vi att du har enhögskoleutbildning med relevant inriktning. B-körkort är ett krav då resor med bil förekommer i tjänsten. Det är inget krav men skulle det dessutom vara så att du har internationell erfarenhet från arbete inom arbetsmiljöområdet så är du utan tvivel vår drömkandidat!

Upplysningar

För ytterligare information kontakta Pia Lindström, HR and Sustainability Director Boliden Mines, tfn 070-552 48 59 eller 0910-77 43 12, pia.lindström@boliden.com

Facklig information

Facklig information får du av Holger Rilinger (Sv. Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29 eller Peter Markström, (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Bertil Karlsson, Human Resources, tfn 0910-77 32 78.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 11 mars 2018

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 11 mars . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Avdelningschef Arbetsmiljö & Kvalitet