Boliden

Arbetsmiljöutvecklare

Gällivare

Full time

JOB_007471

 

Arbetsmiljöutvecklare inriktad mot kemikalier, yrkeshygien och personlig skyddsutrustning

 

Ta chansen och följ med på Aitiks resa mot att förbättra vår arbetsmiljö och säkerhet.

Nu söker vi en Arbetsmiljöutvecklare med fokus på kemikalier, yrkeshygien och personlig skyddsutrustning. I vårt effektiva koppardagbrott finns mer än några av världens största maskiner. Vi har även gott om plats för innovation och bra möjligheter till personlig utveckling.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som Arbetsmiljöutvecklare hos oss kommer du att få en inblick i och arbeta med samtliga delar av vår verksamhet.

 

Tjänsten innebär att du ska

• Projektleda och genomföra arbetsmiljöutvecklingsprojekt inom ditt ansvarsområde

• Stötta Aitiks linjeorganisation angående arbetsmiljö, tillexempel vid riskanalyser och orsaksanalyser

• Planera och hålla utbildning inom ditt ansvarsområde

• Självständigt utforma rutiner och arbetssätt samt följa upp att regelverk efterföljs så att vi förblir en trygg och säker arbetsplats.

 

Tjänsten är inriktad på

• Samordnande av utvecklingsgrupper gällande både personlig skyddsutrustning och kemikalier.

• Säkerställa verktyg för linjen gällande efterlevnad av externa krav, ex. arbetsmiljölagstiftningen, standarder och interna riktlinjer.

• Vidareutveckling av rutiner för ovanstående samt förvaltning av dessa

• Utveckling av Aitiks arbetsmiljöarbete inom området kemikalier och personlig skyddsutrustning i allmänhet.  

 

Sektionen du kommer att arbeta i är en grupp med varierande arbetsuppgifter. Vi är uppdelade inom olika ansvarsområden baserat på bland annat spetskompetens. Till viss del arbetar vi tätt ihop men du behöver kunna arbeta självständigt och på egen hand ta ansvar för framdriften inom ditt ansvarsområde. De vi stöttar finns ofta i andra delar av organisationen än i vår egen sektion. Du kommer att samverka med samtliga avdelningar i Aitik och arbeta med såväl medarbetare som chefer och skyddsombud.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Aitik som stationeringsort, arbetstiden är förlagd till dagtid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ta chansen och följ med på Aitiks resa mot förbättring av vår arbetsmiljö och säkerhet.

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning, gärna med inriktning mot arbetsmiljö. Erfarenhet inom kemikalieområdet är meriterande.

 

För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd och stödjande, men samtidigt våga utmana och följa upp överenskomna planer. Det är viktigt att du kan kommunicera och samarbeta med människor på olika nivåer med ett coachande förhållningssätt. Har du erfarenhet inom projektledning och arbete med ständiga förbättringar är det meriterande. Att arbeta för en god säkerhetskultur känns självklart för dig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Krav i tjänsten är att du kan uttrycka dig muntligt och skriftligt på så väl svenska som engelska, har goda IT-kunskaper samt B-körkort.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; mod, omsorg och ansvar. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m.  Det är viktigt att du är en god förebild för övriga verksamheten när det kommer till företagets B-Safe säkerhetskultur. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Arbetsmiljö Camilla Martinsson tfn 0970-72 94 25, camilla.martinsson@boliden.com

 

Facklig information

Simon Granström, Ledarna tfn 070-2285823, Anders Karlsson Unionen tfn 0970-72 90 69, Ditte Möller Lasskogen, SACO tfn 070-220 06 82.

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.

 

Frågor angående din ansökan besvaras av HR Anna-Lena Olofsson tfn 070-508 59 37, anna-lena.olofsson@boliden.com

 

Sista ansökningsdag är 4 juni 2023

Intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 12 maj

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Projektledning Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljöutvecklare