Avesta kommun

Planarkitekt

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, har verkat sedan januari 2006. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare. Förvaltningen står inför spännande utmaningar inom samhällsplaneringen i de tre kommunerna. Vi har ett uttalat mål att öka planberedskapen för bland annat bostäder och verksamheter. Många nya företagsetableringar, nya kommunala verksamhetslokaler samt utveckling av centrum- och boendemiljöer ger både utmaningar och intressanta arbetsuppgifter inom plan- och byggområdet. 

Plan och byggenheten på Västmanland-Dalarnas miljö- och byggförvaltning svarar både för strategisk och operativ hantering av kommunens bygglov, detalj- och översiktsplanering och annan myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen (PBL). 
Alltid med den övergripande samhällsutvecklingen i fokus. Vi strävar efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess och vi genomför tillsyn i vårt myndighetsuppdrag. Som planarkitekt kommer du att bli en del i vår förvaltning med 53 medarbetare, där alla på ett eller annat sätt bidrar till att skapa den fysiska miljön i våra kommuner. 

Har du ett stort genuint intresse för samhällsbyggnads- och gestaltningsfrågor och har en förmåga att göra funktionella och estetiska bedömningar. Vi behöver förstärkas med ytterligare en planarkitekt. 

Din anställning blir på Avesta kommun som strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och skapar bra resultat. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi vill skapa trygghet, tydlighet och hållbarhet genom utveckling och ömsesidig respekt. 

 

Arbetsuppgifter

Som planarkitekt kommer du att ansvara för att ta fram och handlägga detaljplaner, allt från idé till antagande. Planarkitekterna handlägger detaljplaneärenden som styr lokalisering och utformning av bebyggelse, parker, grönområden, infrastruktur med mera och ansvarar också för övergripande planprogram för större områden. Du kommer även att arbeta med fördjupade översiktsplaner samt i olika utvecklingsprojekt och utredningar. Arbetet bedrivs processinriktat i ett nära samarbete med kommunens övriga avdelningar som verkar inom samhällsbyggandet. 

Planenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalité och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare. 
För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad planarkitekt, planingenjör, fysisk planerare samhällsplanerare, arkitekt, landskapsarkitekt från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom samhällsbyggnad eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet. 

Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att tydligt förmedla information externt och internt. Då arbetet innebär mycket kontakt med fastighetsägare och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad. Du är en servicemedveten person som sätter kunden i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation. 

Du har goda kunskaper i PBL samt miljöbalken och har en god förmåga till att sätta dig in i dess tillämpning. Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet av att utarbeta detaljplaner och driva planprojekt. Det är även meriterande om du har erfarenhet av en politisk styrd organisation. 

Rollen som planarkitekt ställer höga krav på dina språkliga färdigheter då du kommer att förmedla idéer och planer både visuellt, muntligt och skriftligt. Samt en förutsättning för att kunna formulera dokument korrekt med tydliga texter gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i skrift. 

Du har en god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, Adobeprogram, AutoCAD, Focus detaljplan, GIS-program och det är meriterande om du har erfarenheter av ärendehanteringssystemet ByggR samt 3D-visualisering. 

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Ingen erfarenhet krävs

Tidigare erfarenhet inom yrket som planarkitekt är önskvärd och meriterande.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse.

Referensnummer: C30023/2019

 

Sista ansökningsdag

2019-09-15

Arbetsplats

Avesta kommun

Kommun

Avesta

Yrkeskategori

Planarkitekt

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Stina Björnholm

Plan- och byggchef

0226-64 50 50

stina.bjornholm@avesta.se

 

Facklig företrädare

Peter Granqvist, SACO

Planingenjör

0226-64 51 69

peter.granqvist@avesta.se

 

Facklig företrädare

Leif Markfjärd, Vision

Miljöinspektör

0226-64 51 93

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 15 september . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 6 augusti

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Planarkitekt