Avesta kommun

Drifttekniker

Sista ansökningsdag

2024-07-31

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Maskintekniker, vattenverk

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avestavatten.se

 

Kontakt

Josefine Lissbol

VD

0226-64 51 60

josefine.lissbol@avesta.se

 

Kontakt

Mattias Kåll

Driftchef VA-ledningsnät

0226-64 51 32

mattias.kall@avesta.se

 

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

 

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av kommunalt avfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar bland annat med att projektera för ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen, bygga ut fastighetsnära insamling, optimera återvinningsgraden av vårt avfall och förnya våra ledningsnät. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

 

Nu söker vi en drifttekniker till en av våra arbetsgrupper på åtta personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker på VA-Verk kommer du att vara en del av en arbetsgrupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är drift, tillsyn och underhåll av de vatten- och avloppsreningsverk som finns i kommunen.

 

Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med kollegorna. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och innefattar bland annat tillsyn, processövervakning, driftoptimering, provtagningar, förebyggande och akut underhållsarbete.

 

Din uppgift är att bidra till att anläggningarna drivs på ett så effektivt sätt som möjligt inom ramen för gällande tillstånd, lagar och övriga krav. Du kommer ha ett utökat ansvar för provtagning och utveckling av vårt kontrollprogram.

 

Schemalagd beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller annan teknisk utbildning, alternativt erfarenhet från arbete inom VA eller processindustri. För arbetet krävs att du har god datorvana.

 

Kunskap och erfarenhet inom provtagningsmetodik och underhållsystem eller mekaniskt underhåll är önskvärda kompetenser.

 

Personliga egenskaper som vi värderar särskilt högt hos dig i denna tjänst är samarbetsförmåga, intresse och engagemang för arbetsuppgifterna samt att du bidrar med att skapa ett gott arbetsklimat.

 

Ytterligare egenskaper vi värdesätter hos dig är att du är praktiskt lagd, noggrann och kan dokumentera ditt arbete. Samt att det är naturligt för dig att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och slutföra dem på ett sätt som utvecklar verksamheten.

 

B-körkort är ett krav och tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning genomförs innan anställning.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde: 2024-10-01

Tidigare om möjligt.

Referensnummer: C200953/2024

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 4 juli


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Drifttekniker