Norrmejerier har en lång historia tillsammans med våra ägare, de norrländska mjölkbönderna. Vårt motto är "Gör gott" och med det menar vi att vi gör gott för Norrland, tillsammans med våra konsumenter, kunder och leverantörer. Vi har starka varumärken och levererar hållbara och säkra produkter.

Om Norrmejerier 

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av ca 550 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®, Norrglimt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

 

Norrmejerier klättrar från 20:e till 16:e plats i undersökningen Sustainable Brand Index 2014 som rankar Sveriges mest hållbara företag. Det är vi riktigt stolta över. Det finns många hållbarhetsutmaningar för oss och för samhället i stort att ta tag i och vi jobbar enträget vidare. Vår satsning på biogas i Umeå är ett exempel på hur vi arbetar  mot ett fossilt oberoende på mejerisidan för att minska klimatpåverkan och inte tära på naturresurser som är ändliga.

Sustainable Brand Insight undersöker varje år de största varumärkena på den svenska marknaden och ställer frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande baserat på FN:s 10 principer i Global Compact. I år var 242 svenska företag med i undersökningen och man har intervjuat ett riksrepresentativt urval av den svenska befolkningen bestående av 9000 personer. Enligt Sustainable Brand Insights definition innebär en bra placering i rankingen att företaget har ett varumärke vars löfte inte bara omfattar pris och kvalitet, utan också ett ansvarsfullt och öppet sätt att skapa detta pris och denna kvalitet.

Lediga jobb

Norrmejeriers motto är ”Gör Gott”. För arbetsplatsen innebär det att vi vill medverka till att skapa den ”Goda arbetsplatsen”. Visionen om den Goda arbetsplatsen präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet.

Alla inom företaget har ett gemensamt ansvar för att förverkliga vår vision och vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, glädje, stolthet och flexibilitet. Värdeorden har arbetats fram i gemensamma seminarier tillsammans med samtliga medarbetare.

Arbetet kring den Goda arbetsplatsen ska ses som en del i verksamhetens utveckling och en naturlig del i ledar- och medarbetarskapet. Det är viktigt att medarbetaren kan påverka sin arbetssituation och känna arbetsglädje och delaktighet i det dagliga arbetet.

Kontakta oss

Norrmejeriers växel:

090-18 28 00

Öppettider: 08:00 – 16:00
Lunchstängt: 12:00 – 13:00

Forumtelefon: 020-22 29 99
E-post: forum@norrmejerier.se

Öppettider forum:
Måndag: 09:30-12.00
Onsdag: 09:30-12.00
Fredag: 09:30-12.00

Postadress Huvudkontor:
Norrmejerier ek förening
Box 1313
901 23 Umeå

Besöksadress Huvudkontor:
Norrmejerier HK
Mariehemsv 210
906 50 Umeå

 

Inga jobb för stunden.