JSB
VAR MED OCH BYGG BORT BOSTADSBRISTEN!
2011 utsågs JSB:s förslag ”Trygga Boendet” till vinnare i SABOs tävling om nya tidens flerfamiljshus i Sverige. I tävlingen deltog ledande byggföretag från hela landet. Konceptet som tagits fram av medarbetare från JSB ligger helt i linje med de framtida behov av bostäder med lägre hyror i syfte att minska bostadsbristen i Sverige.

Vi betraktar oss som ett serviceföretag, verksamt inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi ska vid varje tillfälle tillgodose våra kunders krav i varje enskilt projekt. För att lyckas måste man inse att ledarna, cheferna och medarbetarna i företaget är de viktigaste resurserna. Det är de som gör innovativa framtidsprojekt möjliga.– Jag har arbetat på många stora byggföretag, säger Projektledaren Jenny Berglin som jobbar på JSB platskontor i Växjö. Men det var först när jag kom till JSB som jag kände mig hemma. Här har jag ett digert förtroende av ett företag som använder mina ledaregenskaper på rätt sätt. Vi är som flera mindre företag i ett stort välorganiserat sammanhang och det motiverar och engagerar alla medarbetare att känna delaktighet. JSB har ett långsiktigt tänkande som ger mig som ledare utrymme att vara den goda ledare jag är.

För JSB är medarbetarna och företagets kunder de prioriterade resurserna som går hand i hand i vardagen. Genom att arbeta med målstyrning istället för detaljstyrning får chefer och ledare ansvar och befogenheter som engagerar och motiverar. Samarbete och gemensam inlärning skapar resultat. Respekten för varandra är stor och etik och moral värderas högt.

I samma stund som du läser det här, arbetar våra byggteam runt om i Sverige mer eller mindre för egen maskin supportade från huvudkontoret i Karlshamn. JSB tänker globalt och agerar lokalt. Det ger utrymme för ledare med entreprenöregenskaper att utvecklas. Den som aspirerar och vill komma framåt har goda möjligheter. JSB har en egen skola som erbjuder fortbildning inom bland annat ledarskap, projektledning och juridik. JSB skolan köps in och formas för att ligga i framkanten och ge medarbetarna den spetskompetens som gör alla i organisationen starkare.

JSB omsätter närmare 1 miljard och har runt 260 anställda. För att kunna arbeta i ett friare klimat som öppnar för nya idéer och tar vara på människors kompetens behövs en grundplattform att stå på. Därför har företaget satsat mycket arbete på certifiering. JSB är certifierade inom Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö och driver utvecklingen inom området. Certifieringen banar väg för trygga och säkra arbetsplatser. Men också för ordning och reda där alla medarbetare går mot samma mål i vardagens arbete.

Välkommen till JSB
Inga jobb för stunden.