Wikan Personal

Norsjö kommun söker HR-chef

Om oss
Norsjö kommun som är belägen i Västerbottens inland har storslagen natur och 400 sjöar inom kommunens gränser. Basen i Norsjös näringsliv utgörs till största del av företag i träbranschen. Eftersom Norsjö ligger mitt i det så kallade Skellefteåfältet så utgör även gruvnäringen ett betydande inslag i kommunens sysselsättningsprofil.

Kommunen Norsjö erbjuder dig ett rikt utbud av aktiviteter och upplevelser som ger dig meningsfulla fritidssysselsättningar och stimulans oavsett om du brinner för kultur, friluftsliv eller idrott. På gångavstånd från din arbetsplats finner du skola, förskolor, matvarubutik, restauranger, bio - samt närhet till naturen. Välkommen till oss där du får uppleva världens bästa vardag!

Basen i vårt arbetssätt präglas av kommunens värdegrund där positivitet, professionalitet, engagemang och respektfullhet är ledorden. För innevarande år är vårt fokusområde arbetsmiljöarbete, eftersom det är en viktig faktor för att trygga kompetens- och personalförsörjning. 

Personalenheten ingår i Kommunledningskontoret. Du är direkt underställd kommunchefen, vilken du kommer att ha ett nära samarbete med. Dina medarbetare inom HR-avdelningen är en personalutvecklare samt två lönesamordnare.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som HR-chef kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Rollen är bred i sin karaktär. Du har huvudansvar för förhandling och samverkan med de fackliga organisationerna, arbetsrättsliga ärenden, bevakning av förändringar i lagar och avtal inom HR-området samt att driva, genomföra och utvärdera löneprocesser, lönekartläggning och lönebildning. Du har personalansvar för de anställda inom HR-avdelningen och kommer även att ansvara för att driva och åtgärda HR-relaterade uppgifter och projekt som är delegerade från till exempel kommunstyrelsen eller kommunens ledningsgrupp. 

Tillsammans med personalutvecklaren ingår ansvar med att arbeta fram och utveckla personalpolitiska styr- och policydokument samt arbete med arbetsmiljöfrågor, kompetensförsörjning, rekrytering med mera. En stor del av arbetet innebär att på strategiskt och konsultativt sätt stödja kommunens chefer i HR-området. Detta innebär exempelvis att du informerar och utbildar chefer inom specifika områden samt bistår med direkt hjälp och stöd i särskilda frågor som rör alltifrån rekrytering till avslut.

Din bakgrund
Vi söker dig som har adekvat examen inom HR-området eller motsvarande. Du har erfarenhet av samverkans- och förhandlingsarbete, avtalsfrågor, organisationsutveckling och arbetsrätt samt vana av förebyggande hälso- och rehabiliteringsarbeten. Önskvärt är att du även har kunskap och erfarenhet av arbete med förändringsarbete, löneprocesser, lönekartläggning samt erfarenhet av arbete inom politiskt styrda organisationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av flera olika HR-system.

Eftersom din roll innefattar att initiera, driva, samordna och utveckla övergripande personalfrågor i kommunen behöver du ha god initiativförmåga och ha förmågan att driva frågor framåt. Du har lätt för att samarbeta, är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har lätt för att se frågor i ett helhetsperspektiv och du trivs i både förhandlingsrollen och i den rådgivande rollen. 


Dina tidigare yrken och uppdrag styrker din goda sociala förmåga. För denna tjänst värderar vi dina personliga egenskaper högt. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Chefsuppdraget är ett förordnande på fyra år

Omfattning: Heltid

Tillträde: September/oktober eller enligt överenskommelse

Lön: Ange löneanspråk i ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-01

Slutintervjuer kommer att hållas på plats i Norsjö den 29/8.

Fackliga kontaktpersoner: 
Kommunal - Carina Lidén
Vision - Emma Långström
Ledarna - Inger Johansson

Samtliga personer kan nås via växeln på 0918-14000.

I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal och eventuella frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Joakim Högdahl på 0910-77 09 85 eller Joakim@wikan.se.


Frågor gällande tjänsten besvaras av Katarzyna Wikström på 0918-141 18 eller Katarzyna.wikstrom@norsjo.se.

Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi förse företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal, som tillfälligt eller permanent tillgodoser deras behov. Wikan har kontor på 7 orter i Sverige, omsätter ca 300 Msek och har omkring 700 anställda.

 

Anställningsomfattning

Heltid

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Sista ansökningsdag

2018-08-01

 

Tjänstgöringsort

Norsjö (Västerbottens län)

 

Kontaktpersoner

Joakim Högdahl

Konsultchef

Tel: 0910-77 09 85

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 augusti . Arbetsort : Norsjö

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Wikan Personal

Alla jobb hos Wikan Personal

Liknande jobb Norsjö kommun söker HR-chef