Von Feilitzen

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation söker en arbetsrättsjurist till Stockholm

Är du målinriktad, prestigelös och har lätt att samarbeta kan detta vara rätt tjänst för dig.


Arbetsbeskrivning
Som arbetsrättsjurist hos oss kommer du att, utifrån arbetsgivar-organisationens övergripande mål, ge råd och stöd till organisationens medlemmar främst inom områdena arbetsrätt, arbetsmiljörätt och kollektivavtal.

I din roll som arbetsrättsjurist arbetar du med lagstiftning och rättsfall, utför juridiska utredningar samt till viss del deltar vid förhandlingar av Svenska kyrkans kollektivavtal. Du arbetar med juridisk rådgivning till arbetsgivarna och biträder vid förhandlingar samt bevakar ny lagstiftning och arbetsrättsliga nyheter. Vidare innebär rollen att hålla utbildningar och ge information inom arbets- och avtalsrätt runt om i landet för medlemmarna.


Våra förväntningar på dig
Du har en jur. kand. eller juristexamen och cirka 2-3 års erfarenhet som jurist eller förhandlare hos annan arbetsgivar- eller facklig organisation eller liknande verksamhet. Du har kunskap och erfarenhet av arbetsrätt i vid omfattning. Det innebär att du har arbetat med kollektivavtals- och förhandlingsfrågor samt arbetsmiljöfrågor.

Du är engagerad, målinriktad och lösningsorienterad samt har lätt för att skapa relationer och att samarbeta med andra. Vidare tycker du om att ge service genom rådgivning internt och till medlemmar både muntligen och skriftligen samt har ett förtroendegivande sätt med hög integritet. Du har en välutvecklad pedagogisk förmåga för att nå ut med ditt budskap i samband med utbildningar.

Du är professionell och lyhörd. Vidare har du lätt för att relatera till ett arbetsgivarperspektiv och det gäller framför allt vid förhandlingar. Som person är du öppen, utåtriktad och intresserad av att bygga och upprätthålla många och goda relationer. Det gäller såväl internt inom organisationen som i mötet med kyrkans egna företrädare.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Officepaketet.


Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig att arbeta i en öppen och spännande kultur med stora möjligheter till att utvecklas som arbetsrättsjurist. Då vi är ett litet team som arbetar tight ihop är det betydande att du är prestigelös och bidrar till trivsel i gruppen.

Du får en omväxlande tjänst med stora möjligheter att utvecklas i och delta i utvecklingen av organisationens arbetsgivarenhet. Det ingår visst resande i tjänsten. Arbetsgivarorganisationen har totalt 30 anställda varav nio medarbetare är regionalt placerade i Sverige. Vi ser gärna att du har B-körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan
Välkommen med ditt CV och personliga brev via www.vonfeilitzen.se så snart som möjligt då intervjuer hålls löpande, dock senast den 5 april 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Vid frågor välkommen att kontakta Rosita von Feilitzen på telefon 073-540 57 07. Urvalet sker löpande.


Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är en arbetsgivar- och serviceorganisation med unik kunskap om Svenska kyrkans verksamheter. Vårt uppdrag är att biträda församlingar, pastorat och stift i deras roller som arbetsgivare och huvudmän för begravningsverksamheten. För medlemmarnas räkning tecknar vi kollektivavtal om lön, - och anställningsvillkor för Svenska kyrkans 21 000 anställda, biträder och företräder de närmare 700 medlemmarna vid avtalstvister och ger rådgivning inom avtal och arbetsrätt samt i arbetsmiljöfrågor. Vidare erbjuds medlemmarna service utifrån deras uppdrag som huvudmän för begravningsverksamheten och som innehavare av allmänna begravningsplatser. Utbildning är en annan viktig del av uppdraget, liksom att driva utvecklingsfrågor som gagnar medlemmarna. 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 mars

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Von Feilitzen

Alla jobb hos Von Feilitzen

Liknande jobb Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation söker en arbetsrättsjurist till Stockholm