Von Feilitzen

Collectum söker bolagsjurist

Collectum söker en bolagsjurist för att förstärka funktionen för Juridik & Compliance.

Arbetsbeskrivning

Du kommer i rollen som bolagsjurist att tillhandahålla juridisk rådgivning åt samtliga enheter inom Collectum. Arbetet kommer att vara varierande och du kommer att få arbeta inom ett antal olika rättsområden, såsom försäkringsrätt, avtalsrätt och IT-rätt. Inom verksamheten finns det en mängd olika avtal med till exempel försäkringsföretag och IT-leverantörer och en viktig arbetsuppgift är därmed att vara med som ett stöd i upphandlingar, förhandling och bistå med tolkning av befintliga avtal. Collectum innehar tillstånd enligt lagen om försäkringsdistribution och står därmed under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget omfattas även av penningtvättslagstiftningen. En annan central arbetsuppgift kommer att vara att utreda konsekvenser av ny/ändrad lagstiftning och samarbeta med verksamheten för att säkerställa Collectums efterlevnad av regulatoriska krav. I rollen ingår även att hålla interna utbildningar för företagets medarbetare och besvara olika legala frågor som dyker upp från verksamheten.


Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har en jur.kand-examen och minst fem års arbetslivserfarenhet, gärna som bolagsjurist. Vi ser med fördel att du besitter kunskaper inom försäkringsrätt och penningtvättslagstiftningen.

Samarbete, ansvar och engagemang är Collectums värdeord och vi fäster stor vikt vid din kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga och intresse av att bidra till bolagets och funktionens utveckling. Som person är det viktigt att du tycker om att ge service och är förtroendeingivande samt prestigelös med hög integritet. Arbetet kräver att du självständigt vill driva frågor och har mod och integritet att ta tag i frågeställningar. Du är en ”doer ” som är van att jobba strukturerat och effektivt mot deadline och du har koll på såväl detaljer som helhet.

Även om svenska är det huvudsakliga arbetsspråket behöver du kunna uttrycka dig på engelska i både tal och skrift då Collectum har avtal med utländska leverantörer.

Funktionen består av ytterligare en bolagsjurist som även innehar rollen som dataskyddsombud och chefsjuristen. Du kommer att rapportera till chefsjuristen.


Om oss

Collectum är valcentralen för den kollektivavtalade tjänstepensionen ITP och ägs av Svenskt Näringsliv, PTK, Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen.  Vi är oberoende av försäkringsbolagen och vårt uppdrag från Svenskt Näringsliv och PTK är bl a att se till att de privatanställda tjänstemännen med ITP ska få så hög pension som möjligt. Vi är stolta över att vara en del av det stabila tjänstepensionssystem som ITP är, och att på så vis bidra till ett hållbart samhälle.

Collectum är ett bolag man trivs på. Ansvar, engagemang och samarbete genomsyrar oss och vårt sätt att arbeta. Den goda kollegiala samanhållningen och en ansvarsfull arbetsgivare lyfts ofta fram som viktiga trivselfaktorer av våra medarbetare. Collectum har nu påbörjat en spännande utvecklingsresa där vi med kundupplevelsen i fokus utvecklar ett effektivt och modernt arbetssätt med stöd av ett starkt ledarskap och en tydlig företagskultur.  


Kontakt
 
Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg. Intervjuer kommer att ske löpande och vi ser fram emot din ansökan snarast och senast den 11 februari 2020. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners och ansökan sker via 
www.vonfeilitzen.se. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rosita von Feilitzen, 073-540 57 07.

Fackliga representanter

Forena Camilla Björk 08 508 98 135
SACO Anders Jonasson 08 508 98 167

Välkommen med din ansökan!Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 11 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Von Feilitzen

Alla jobb hos Von Feilitzen

Liknande jobb Collectum söker bolagsjurist