Von Feilitzen

Bolagsjurist till Swedfund

Swedfunds vision är att bidra till en värld utan extrem fattigdom,genom att bygga hållbara företag utifrån våra tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Med ständigt fokus på vårt uppdrag att bekämpa fattigdom bygger vi en utvecklingsfinansiär i världsklass som genom aktivt ägande, partnerskap och nytänkande utvecklar hållbara och lönsamma företag i världens fattigaste länder.

Till Swedfundshuvudkontor i centrala Stockholm, söker vi nu en affärsmässig bolagsjurist med intresse för hållbarhetsfrågor.

Bolagets juristavdelning består av fyra jurister med flera års erfarenhet av internationell affärsjuridik på utvecklingsmarknader. Juristerna deltar aktivt i investeringsverksamheten och arbetar i team med bolagets övriga expertfunktioner genom hela investeringscykeln.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att ge kvalificerad juridisk rådgivning till investeringsorganisationen, delta i förhandlingar, granska och skriva avtal samt att projektleda externa jurister. Vidare kommer du att vara med och aktivt delta i interna utvecklingsarbeten. Tjänsten innebär även resor till Swedfunds investeringsländer.

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och arbetat tre till fem år på affärsjuridisk advokatbyrå eller motsvarande, med inriktning mot transaktioner, fondinvesteringar, lånefinansiering eller private equity. Engelska är, jämte svenska, arbetsspråket och du har vana av att skriva och förhandla kommersiella avtal på engelska. Internationell erfarenhet är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på såväl din sociala förmåga som din samarbetsförmåga då arbetet spänner över många kultur- och geografigränser. Du måste vara flexibel och smidig men samtidigt ha integritet. Du är som person glad, utåtriktad, ansvarstagande, van att arbeta självständigt samt har känsla för kvalitet och en stark vilja till egen utveckling.

Stämmer beskrivningen in på dig vill vi gärna att du så snart som möjligt skickar ditt CV, personliga brev och betyg till Rosita von Feilitzen hos von Feilitzen & Partners som vi samarbetar med i denna rekrytering. Om du har frågor, kontakta gärna Rosita von Feilitzen på 073-540 57 07 alternativt på e-mail: rosita@vonfeilitzen.se. Urval kommer att ske löpandeoch sista ansökningsdag är den 31 maj 2018.

Om Swedfund:

Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiär som genom hållbara investeringar bidrar till ekonomisk, miljömässigt och social utveckling i världens fattigaste länder. Swedfunds investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag.

Vi är 37 medarbetare med kontor i Stockholm och Nairobi.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 juli . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Von Feilitzen

Alla jobb hos Von Feilitzen

Liknande jobb Bolagsjurist till Swedfund