Von Feilitzen

Affärsorienterad bolagsjurist till Grant Thornton

Grant Thornton är ett tillväxtföretag inom revisions- och konsultbranschen. Vi hjälper dynamiska ägarledda företag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön hos oss som både positiv och dynamisk. Vi är över 1250 medarbetare på 24 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International Ltd. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.

Vi är stolta över att Grant Thornton är Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017. Detta enligt Universums undersökning, där medarbetare själva rankar sin arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Grant Thornton behöver förstärka sin juristavdelning med ytterligare en affärsorienterad bolagsjurist med särskild inriktning på EU:s dataskyddsförordning och andra regulatoriska frågor för placering vid huvudkontoret i centrala Stockholm.

Som bolagsjurist bistår du organisationen med råd och stöd i juridiska frågeställningar i den löpande verksamheten. Tjänsten har särskild inriktning på hantering av frågor kopplade till EU:s dataskyddsförordning och andra regulatoriska frågor som t.ex. kring lag om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Dina huvudsakliga rättsområden i övrigt är inom allmän avtals- och kontraktsrätt, associationsrätt, skadeståndsrätt samt löpande frågor som berör vår verksamhet som revisionsbolag. Du agerar som intern rådgivare och bidrar till att sprida juridisk kunskap inom organisationen. Du fungerar även som juridiskt stöd i frågor som berör bolagets affärsutveckling och utveckling av system och rutiner t.ex. inom bolagets Risk Management-funktion.

Du kommer att rapportera till chefsjuristen och ingår i ett team om 4 personer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med juristexamen och 2-3 års relevant erfarenhet kopplat till arbetsuppgifterna omnämnda ovan. Du har en allmänjuridisk bakgrund med erfarenhet från att upprätta, granska avtal/avtalsutkast och delta i avtalsförhandlingar. Om du har erfarenhet av revisionsbranschen är det meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs förmåga att arbeta självständigt och i nära samarbete med olika intressenter inom bolaget men även med externa parter som leverantörer. Du är konsultativ i din roll, proaktiv i ditt angreppssätt och vill bidra till affären. Som person är du strukturerad och noggrann med starkt eget driv och integritet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder stimulerande och varierande arbetsuppgifter i en roll med fokus på den svenska marknaden och som även inkluderar kontakter med företag och organisationer både inom och utanför Norden.

Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Genom engagerade och framtidsorienterade diskussioner hjälper vi våra kunder att äga, styra och leda sina företag. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur samarbeta med samtliga våra kontor och affärsområden och på så vis forma din egen karriärutveckling

Din ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, senast den 5 oktober 2018 till www.vonfeilitzen.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen, 073-540 57 07.

Välkommen med din ansökan!

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 8 november . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Von Feilitzen

Alla jobb hos Von Feilitzen

Liknande jobb Affärsorienterad bolagsjurist till Grant Thornton