Växjö tingsrätt

Växjö tingsrätt söker beredningsjurister, en eller flera, med placering vid mark- och miljödomstolen

Om mark- och miljödomstolen

Växjö tingsrätt är en av landets större domstolar och har idag omkring 90 medarbetare indelade på en allmän avdelning, mark- och miljödomstolen samt en administrativ avdelning.

Mark- och miljödomstolen handlägger miljömål, fastighetsmål, mål enligt plan- och bygglagen samt va-mål. På mark- och miljödomstolen tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister och domstolshandläggare. Vårt domsområde omfattar östra och södra delarna av landet; från Skåne till Östergötland.

Vi erbjuder Dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en domstol med ett öppet och positivt arbetsklimat. Tingsrätten är samlokaliserad med Förvaltningsrätten i Växjö i centrala och modernt utrustade lokaler.

Arbetsuppgifter

Som beredningsjurist blir din uppgift att bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande, vara protokollförare vid förhandlingar och syner, samt att skriva förslag till avgöranden. Du kommer att arbeta med kvalificerad handläggning under eget ansvar, men även i samarbete med rådmän och tekniska råd.

I tjänsten kan ingå resor med övernattning.

Kvalifikationer

Du ska ha en juridisk examen och bör vara notariemeriterad. Tidigare erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete inom mark- och miljödomstolens rättsområden är meriterande. Du måste kunna arbeta självständigt, vara noggrann, ha lätt för att samarbeta, samt ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för mark- och miljörätt.

Personliga egenskaper

  • Du är noggrann, flexibel och tar gärna egna initiativ.
  • Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.
  • Du är ansvarsfull, social och trivs i en föränderlig arbetsmiljö.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas.
Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Löneform: Månadslön

Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-19

Referensnummer: TVX 2018/54

Kontakt

För upplysningar om tjänsten är du välkommen att kontakta beredningsjuristerna Lena Sjöberg (Saco-S), tfn 0470-560 173, och Danijel Randau, tfn 0470-560 185, eller ställföreträdande chefsrådman Marie Gerrevall, tfn 0470-560 172.

Övrigt

Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk senast måndagen den 19 mars 2018.

Ansökan sker företrädesvis via vårt rekryteringsverktyg VismaRecruit, där du loggar in som arbetssökande, skapar ett konto och följer anvisningarna i systemet. Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i ansökningsverktyget samt svarar på enkätfrågorna. Därefter kan du, om så önskas, bifoga dina betyg.

 

Anslaget på Växjö tingsrätts anslagstavla 27 februari 2018.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Växjö

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Växjö tingsrätt

Alla jobb hos Växjö tingsrätt

Liknande jobb Växjö tingsrätt söker beredningsjurister, en eller flera, med placering vid mark- och miljödomstolen