Vatten och miljöresurs

Projektledare inom vatten och avlopp

Vill du vara med på vår resa, i ett kommunalt bolag under uppbyggnad och med stora projekt för framtiden? Trivs du med att arbeta nära såväl interna som externa kontakter för att som team tillsammans leda utveckling? Är du en erfaren, strukturerad och driven projektledare som vill säkerställa driften av världens viktigaste livsmedel vatten? Då kan du vara projektledaren för VA 2025 inom vatten och avlopp som vi söker!

 

 

Om oss

Vatten och Miljöresurs är ett nybildat kommunalt bolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar för vatten- och avloppsanläggningar, att samla in och omhänderta allt hushållsavfall och slam från enskilda brunnar i Bergs och Härjedalens kommuner. Vi producerar och distribuerar dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvattnet. Vatten och Miljöresurs omsätter ca 110 miljoner och har 70 medarbetare. För närvarande drivs flera större projekt, varav VA 2025 har som uppdrag att säkerställa en långsiktigt stabil drift för vatten- och avloppsförsörjningen i Härjedalens kommun, med ökade miljökrav och exploatering i turistområdena.

 

Vatten och Miljöresurs arbetar över ett stort geografiskt område och har arbetsplatser i Sveg, Hede, Funäsdalen, Ytterhogdal, Svenstavik och Hackås vilket ger stora möjligheter att arbeta från olika orter.

 

Här kan du läsa mer om Vatten och Miljöresurs som arbetsplats

 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare för VA 2025 kommer du att arbeta tillsammans med ingenjörer, utredare, arbetsledare, chef och konsulter. Som projektledare arbetar du brett med projektledning, med utredning, budgetering, uppföljning, tillståndsansökningar, och projektering till färdig entreprenad, med mera. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak handla om att projektleda för utveckling, att arbetsleda projektmedlemmar och delprojekt, planera och styra det övergripande projektet med hänsyn till ekonomi, tid och resurser. Arbetet kan delvis anpassas efter de tekniska kunskaper du besitter. Förberedelse och kommunikation är en viktig del av ditt arbete, både internt, med externa partners och myndigheter.

 

 

Kvalifikationer

Vi ser att du har teknisk högskoleutbildning med en gedigen erfarenhet av projektledning i stora projekt, eller arbetat som ingenjör inom va-branschen, eller har skaffat dig motsvarande kunskap genom längre erfarenhet i arbetslivet.

 

Du talar och skriver svenska flytande samt har goda kunskaper i Office-paketet. B-körkort är ett krav då vi arbetar inom ett stort geografiskt område. Har du tidigare arbetat som projektledare inom vatten och avlopp är detta meriterande. Kunskaper inom berörd lagstiftning som Miljöbalken, Vattentjänstlagen, Plan och bygglagen, entreprenadjuridik samt GIS och CAD är meriterande.

 

 

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra människor i team för att nå framgång. Du ser helheter och har ett brett perspektiv på frågor. Ditt arbete genomsyras av både strategiskt och operativt perspektiv, med god affärsmässighet och lyhördhet. Du är strukturerad och driven, klarar av ett högt tempo i perioder, är noggrann, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Viktigt för oss är att du har ett intresse av att arbeta i samverkan och att du har en god förmåga att kommunicera. Du har ett ledarskap som motiverar och skapar naturligt engagemang och delaktighet.

 

 

Vi erbjuder

• Kvalificerande och utvecklande arbetsuppuppgifter inom miljö och teknik.

• Stor flexibilitet när det gäller fysisk arbetsort och goda möjligheter till distansarbete.

• En modern digital arbetsmiljö med många funktioner och all internkommunikation samlad i Microsoft 365.

• Kompetensutveckling – för att vi ska kunna ligga i framkant är det absolut nödvändigt att våra medarbetare kontinuerligt får ny kunskap. Därför är vi lyhörda för önskemål om utbildningar och här finns stor möjlighet att få utvecklas.

• Föräldravänlig arbetsplats – genom en flexibel inställning vill vi göra det lättare för dig att kombinera arbetet med att vara förälder.

• Friskvårdstimme och friskvårdspeng.

 

 

Ansökan

Urval och kallelse till intervju kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Tjänsten är heltid och innebär anställning tillsvidare, med tillträde snarast.

Provanställning kommer att tillämpas. Lön och övriga anställningsvillkor överenskommes i samband med anställning.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Vatten och Miljöresurs!

 

Skicka ansökan, personligt brev och CV, till jobbansokan@vattenmiljoresurs.se

Ange ”Ansökan projektledare” i ämnesraden

Sista ansökningsdatum: 2022-08-07

 

 

Kontaktpersoner

Vid frågor och funderingar kontakta:

Andreas Löfgren, VA-chef, andreas.lofgren@vattenmiljoresurs.se

• Rickard Stenberg, VD och projektägare, rickard.stenberg@vattenmiljoresurs.se

 

Fackliga kontaktpersoner

• Henrik Ingvarsson, Fackligt ombud Vision, henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 augusti . Arbetsort : Härjedalen . Publicerat : 10 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Vatten och miljöresurs

Alla jobb hos Vatten och miljöresurs

Liknande jobb Projektledare inom vatten och avlopp