Västerås stad

Stadsjurist

Om arbetsplatsen
Vi söker en stadsjurist till juristgruppen inom Västerås stad. Juristgruppen består idag av 9 jurister och en statsvetare som arbetar med olika specialistområden. Juristerna ansvarar gemensamt för hanteringen av de processer, krav och förelägganden som kommunen initierar eller ställs inför. De vanligast förekommande rättsområdena är socialrätt, fastighetsrätt, avtalsrätt, upphandlingslagstiftning, kommunalrätt, och annan offentlig rätt så som offentlighets- och sekretesslagstiftning.

Stadsjuristerna ansvarar även för vägledning och rådgivning gentemot handläggare, chefer, förtroendevalda och andra beslutsfattare. Lagandan är viktig inom juristgruppen, och stämningen är lättsam och prestigelös. Nu söker vi en erfaren jurist som i huvudsak kommer att arbeta med fastighetsrätt, avtalsrätt och upphandlingsjuridik.


Arbetsuppgifter

Som stadsjurist bistår du stadens förvaltningar och nämnder i juridiska frågor samt företräder kommunen vid förhandlingar och i domstolsprocesser. I arbetsuppgifterna ingår även att genomföra utredningar, upprätta avtal samt hålla utbildningar riktade till politiker och tjänstemän. Det personliga engagemanget är ett måste för att klara det komplexa uppdraget.

Arbetet kräver snabb inläsningsförmåga och kapacitet att hantera ett stort antal ärenden samtidigt. Arbetstempot är högt, liksom förväntningarna på en effektiv och professionell hantering. Arbetet är varierande och utmanande och bygger på att du har ett service- och samarbetsinriktat arbetssätt samt en förmåga att i hög grad arbeta självständigt. Levererans av hög kvalité och professionalitet är alltid i fokus.


Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en juristexamen och erfarenhet av juridiskt arbete. För att komplettera juristgruppen söker vi främst en jurist med erfarenheter inom ett eller flera av följande rättsområden; fastighets-, hyres-, upphandlings- och avtalsrätt. Har du dessutom juridiska kunskaper inom miljörätt, mark och exploatering samt plan- och byggplanslagstiftning kommer du snabbt att kunna sätta dig in i arbetet och bli en viktig nyckelperson i juristgruppen. Offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt och kommunallag är också rättsområden som är relevanta för den här tjänsten. 

Erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande. Likaså om du har erfarenhet av att hålla i utbildningar eller föredrag inför åhörare. Du har en mycket god förmåga att producera egna dokument av hög kvalité och god förståelse för fackspråk och förmåga att tolka rättsliga dokument, avtal och lagtexter. Du har ett konsultativt förhållningssätt och förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade juridiska sammanhang för personer inom olika typer av yrkeskategorier samt stadens förtroendevalda.

En viktig faktor för att kunna säkerhetsställa en hög nivå av kvalité och effektivitet gentemot våra uppdragsgivare och mottagare är ett personligt engagemang präglat av flexibilitet och nytänkande. Vi söker en medarbetare som är lyhörd, öppen och ansvarsfull samtidigt du inte gör avkall på din professionalism och integritet. Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-04
Arbetsgivarens referensnummer: 2019/00164


Kontakt

Verksamhetschef Anethe Hesselgren Mannerhagen Telefon: 021-39 31 10
HR-konsult Maria Mingo Bennström E-post: maria.mingo.bennstrom@vasteras.se

Vision Per Lundqvist Telefon: 021-39 80 47
SACO Jörgen Österberg Telefon: 021-39 23 23


Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad. 

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt. 

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad. 

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken:
www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

 

 

Kontakt
Verksamhetschef Anethe Hesselgren Mannerhagen
021-39 31 10

Kontakt
HR-konsult Maria Mingo Bennström
maria.mingo.bennstrom@vasteras.se

Facklig företrädare
Vision Per Lundqvist
021-39 80 47

Facklig företrädare
SACO Jörgen Österberg
021-39 23 23Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 4 april . Arbetsort : Västerås . Publicerat : 14 mars

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Västerås stad

Alla jobb hos Västerås stad

Liknande jobb Stadsjurist