Västerås stad

Jurist till stadsbyggnadsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Har du kunskaper inom juridik i kombination med ett stort samhällsbyggnadsintresse? Nu söker vi dig som vill vara ett stöd till oss på stadsbyggnadsförvaltningen vid utredningar och rättsliga frågor. 

Västerås växer och bygger cirka 1000 bostäder per år. Det är många stora, komplexa projekt på gång - som nytt resecentrum, badhus, hotell och många nya stora näringslivsprojekt. På stadsbyggnadsförvaltningen har vi en viktig roll i dem. Tjänsten är placerad på bygglovsavdelningen. Här ansvarar vi för bygglov och tekniska frågor samt utövar tillsyn av byggverksamheten i staden. Hos oss på Bygglovsavdelningen arbetar ett team om 21 personer bestående bland annat av byggnadsinspektörer och arkitekter. Om du bor utanför staden så är vi en arbetsplats med bra pendlingsmöjligheter, då stadshuset, där vi har våra lokaler ligger mitt i centrala Västerås. Det finns även möjlighet till distansarbete.

Läs gärna mer på: 
http://www.vasteras.se/stadsbyggnadsforvaltningen 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en kunskapskälla när det gäller juridiska frågor och medverka i olika projekt samt vara oss behjälplig med internutbildningar utifrån din juridiska kompetens. Du kan ibland komma att få vara operativ i kärnprocesserna. Tjänsten ger dig en unik inblick i vad som händer och beslutas om gällande byggnationer i Västerås stad. Du har också möjlighet att bidra till kvalitetssäkring av vårt arbete och våra processer genom att bevaka rättsutvecklingen och på så sätt vara delaktig i förvaltningens förändringsarbete. 

I arbetsuppgifterna kommer du att få genomföra rättsutredningar, bevaka det juridiska perspektivet i nämndens arbete och rättsäkra innehållet. Biträda övriga förvaltningen i allmänna juridiska frågor samt vara behjälplig vid upphandlingar och upphandlingsmaterial. Du kommer även vara delaktig i rättsprocesser genom att vara i kontakt med överprövande instanser. 

Utöver det ovan nämnda kommer du att medverka i ärende kopplat till bland annat olika former av tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen. Det kan handla om olaga byggen, ovårdade tomter, vård och underhåll av byggnadsverk, lekplatser och andra förekommande tillsynsärenden. Det kan även vara tillsyn av strandskyddade områden enligt miljöbalken. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom juridik alternativt annan lämplig utbildning. Du har kunskaper om plan- och bygglagen och vi ser gärna att du även har erfarenhet av handläggning av dessa. Vi ser att du som söker har arbetslivserfarenhet inom området. Du behöver ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skift då du i ditt arbete ska producera egna dokument av hög kvalitet. Då du kommer använda bil i tjänsten är B-körkort ett krav. 

Du som söker vill ständigt utveckla både dig själv och verksamheten. Det är viktigt att du har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt, samtidigt som du är lyhörd och tillmötesgående. Vi värdesätter att du är självgående och ansvarstagande. Du anpassar dina insatser utifrån behov i varje enskilt fall och kan ta beslut utifrån de riktlinjer som finns. Arbetet bedrivs i nära samverkan med övriga medarbetare i staden och vi värdesätter nyfikenhet och glädje. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
100%

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: 2018/00669

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad. 

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se
, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt. 

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad. 

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär 

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 oktober . Arbetsort : Västerås

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Västerås stad

Alla jobb hos Västerås stad

Liknande jobb Jurist till stadsbyggnadsförvaltningen