Värnamo Kommun 2 st lediga jobb hos Värnamo Kommun

Alla jobb hos Värnamo Kommun

Visar annonser 1 till 2


1
Tillbaka till första sidan

Välkommen till Värnamo Kommun

Om kommunen

Värnamo är en ung kommun som bildades faktiskt så sent som 1971. Till ytan är kommunen 1 380 km². Vi har ca 33 000 invånare.Ett handelscentrum
Värnamobygden har tusenåriga anor från handel och blev redan tidigt en betydande marknadsplats. Idag är vi en del av Gnosjöregionen och centrum för handel och service i sydvästra delen av Jönköpings län.

Centralt i Sverige


Värnamo är beläget "mitt i smeten", med E4:an och riksväg 27 korsande varandra. I Värnamo möts också järnvägslinjen Kust-till-Kust (Kalmar-Göteborg) samt linjen Halmstad - Nässjö/Jönköping.

Borgerligt styre


Värnamos politiska majoritet under denna mandatperiod består av Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet Liberalerna. Den politiska oppositionen består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Stor arbetsgivare


Värnamo kommuns verksamhet är uppdelad i nio olika förvaltningar. Det totala antalet anställda är drygt 2 500 personer och kommunens årliga omsättning är cirka 1,7 miljarder kronor.

Näst största kommun i Jönköpings län


I Värnamo kommun bor ca 33 000 invånare. Vi är därmed den näst största kommunen i Jönköpings län. Och folkmängden ökar stadigt.

Genuin småföretagaranda


Här finns en nästan unik kultur vad gäller nya affärsidéer och att starta och driva företag. I denna kultur finns också förmågan och viljan att samarbeta.

Kända resmål


Populära besöksmål, både för våra medborgare och besökare, är den omsjungna och välkända Apladalen, Bruno Mathssons center, nationalparken Store Mosse, Ohsabanan, företaget Källemo och Designhotellet.

Gummifabriken - en kreativ mötesplats


"Gummifabriken" byggs om till kreativ mötesplats för alla oavsett ålder och bakgrund. Ambitionen är att det inte enbart ska bli en attraktion för kommunen utan också för hela regionen. Arbetet med att ta fram detaljerade planer, kostnadsberäkningar pågår. Gummifabriken

Sydsvenska Krysset - Skandinaviens mest centrala etableringsplats


Här korsar E4:an den lika intensivt trafikerade väg 27, kust-till-kustvägen eller Baltic Link som den också kallas. Järnvägen Göteborg-Kalmar/Karlskrona går också här igenom. Byggklar mark, med bra fönsterläge mot trafiken, finns nu för olika etableringar. Sydsvenska krysset

Konstcentrum


Vandalorum är platsen där historien ska möta framtiden, inom konst, design, utbildning och företagande. Museet ligger i korsningen E4 och riksväg 27. Den världsberömde italienske arkitekten Renzo Piano har stått för konceptet. Läs mer om Vandalorumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jobben


Värnamoregionen har en varierad och expansiv arbetsmarknad. Basen är ett stort antal små och medelstora företag inom olika branscher. De största arbetgivarna är Värnamo kommun och Värnamo sjukvårdsområde.

Unika valmöjligheter


Pendlingsavstånden inom kommunen är korta. Du kan välja att bo där det passar dig och din familj. På landet, i en mindre tätort eller i Värnamo stad. I hus eller i lägenhet. I kommunen har vi boendeformer för de flesta behov.
Välkommen till Värnamo kommun!